MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Belladonna of Sadness
Couture
EPiC: Ο Elvis Presley σε μια μοναδική συναυλία
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
How to Shoot a Ghost
Interstellar
KinoFest στην Αθήνα
Madonnas
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Mauthausen
No Budget Story
Pillion
Regan
Scream 7
Sirât
The Mortuary Assistant
Vampyr
Weapons
Winona
Ένα απλό ατύχημα
Ένας προφήτης, μα τι προφήτης
Όλες οι Κυριακές
Αγιος Παΐσιος
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή χαίρε Μαρία
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Γ’ 1960-1974
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Είμαι η Κούβα
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μικρή Αμελί (με υπότιτλους)
Η μύγα
Η τούρτα του προέδρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θα σε σκοτώσουν
Θεώρημα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κραυγές και ψίθυροι
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μαρσουπιλαμί (με υπότιτλους)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Μπλόου απ
Μυστικός πράκτορας Μπέρνι: Αποστολή στον Άρη (μεταγλωττισμένη)
Ο δρόμος του εγκλήματος
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οικογένεια προς ενοικίαση
Ο μάγος του Κρεμλίνου
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο μυστικός πράκτορας
Περσόνα
Πολύδροσο
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Σαν αδέρφια
Σπασμένη φλέβα
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Το αδελφάτο των ιπποτών της ελεεινής τραπέζης
Το λιμάνι της αγωνίας
Το μεγαλείο
Το τραγούδι του δάσους
Το χρώμα του ροδιού
Τσάρλι ο σούπερ-σκύλος (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φίλοι για πάντα
Φθινοπωρινή σονάτα
Φραντς Κάφκα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)
Περιπέτεια

Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ

Διαστημικό ταξίδι στην περιπέτεια με “Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ”, τη νέα ταινία των δημιουργών της τριλογίας THE MATRIX, των αδερφών Wachowski.

stars-emptystars-emptystars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 127'
Μαρίνα Πυλαρινού

Από τους δρόμους του Σικάγο σε απομακρυσμένους γαλαξίες βρίσκεται Τζούπιτερ Τζόουνς (Mila Kunis). Την ημέρα που γεννήθηκε, τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Ενήλικη πλέον, η Τζούπιτερ ονειρεύεται τα αστέρια, αλλά ξυπνάει στην πεζή πραγματικότητα μιας καθαρίστριας σπιτιών με άτυχα περιστατικά.
Μόνο όταν ο Κέιν (Channing Tatum), ένας γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός κυνηγός, φτάνει στη Γη για να την εντοπίσει, αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι της επιφυλάσσει η μοίρα. Η γενετική της υπογραφή την έχει χαρακτηρίσει ως την κληρονόμο μιας σπουδαίας κληρονομιάς που μπορεί να αλλάξει την ισορροπία στο σύμπαν.

Η ταινία αντλεί πολλά στοιχεία από παλιότερες ταινίες του είδους της περιπέτειας. Αυτό της δίνει έναν πλούτο, καθώς, θυμίζοντας τα 80’s και τα 90’s, ξεφεύγει λίγο σε επίπεδο εικόνας από τα τυποποιημένα action movies με εξωγήινους και super ήρωες, που μας έχουν κατακλύσει τελευταία. Σε επίπεδο διαλόγων, χαρακτήρων και υπόθεσης, η ταινία κινείται σε ρηχά νερά. Η Mila Kunis ερμηνευτικά είναι λίγη και οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν έχουν και πολλά να δώσουν υποκριτικά σε ένα τέτοιο έργο.
1το πεπρωμένο της τζούπιτερ
Η δράση, πάντως, έχει πλάκα, χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, σε μια ταινία που οι καλοί βάζουν τους κακούς στη θέση τους- αρκεί να ξέρουν ποιοι είναι οι κακοί. Τη δυσοίωνη αλληγορία, όπου η ανθρωπότητα αποτελεί το εκτροφείο ενός ισχυρότερου πολιτισμού, την έχουμε ξαναδεί και στο Matrix. Η νέα ταινία των Wachovskis δεν έχει πολλές πρωτότυπες ιδέες. Η διαστημική γραφειοκρατία, όπως παρουσιάζεται στα κληρονομικά της Τζούπιτερ έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι και κάνα συγκλονιστικό εύρημα. Αντίθετα, οι σκηνές όπου η Τζούπιτερ είναι μια κοινή θνητή, με την οικογένεια των ρώσων μεταναστών στον πλανήτη Γη δεν ξεπερνάνε σε ποιότητα το “Γάμος Αλά Ελληνικά” της Βαρντάλος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ένα action movie, χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία και με αρκετά στοιχεία από παλιότερες ταινίες του είδους. Βλέπεται μάλλον ευχάριστα, λόγω της δράσης, αλλά σε επίπεδο σεναρίου και ερμηνειών υστερεί σημαντικά.

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ/ Jupiter Ascending
Σκηνοθεσία: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Σενάριο: Andy Wachowski, Lana Wachowski

Παίζουν: Channing Tatum, Mila Kunis, Eddie Redmayne

Διάρκεια: 127'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2015

Rating: 2,5
Περισσότερα από CINEMA