MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αφηγήσεις

Χριστουγεννιάτικες αφηγήσεις με τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη με ζεστασιά και αλληλεγγύη αφηγείται ιστορίες για τα Χριστούγεννα και τη Νέα Χρονιά που σε λίγο… σκάει μύτη. Από τη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου ζωτανεύουν παλιοί θρύλοι, αναγνώσματα σπουδαίων συγγραφέων, νοσταλγικά παραμύθια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια για να νιώσουμε όλοι κοντά!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

13035 lernaiaYdragr

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 12.30 – “Ελληνική Μυθολογία – Κοσμογονίες και Τιτανομαχίες, Κατορθώματα Θεών και Ηρώων”

Η αρχαία ελληνική Τέχνη των Ραψωδών συναντά την παραδοσιακή προφορική αφήγηση και μεταμορφώνεται στο στόμα μια σύγχρονης ελληνίδας αφηγήτριας.

Από που ήρθαν τα Τέρατα, τι γεννά ο Ωκεανός και πως ταξιδεύουν οι μεγάλοι ήρωες στον Κάτω Κόσμο; Με ποιά θεριά τα βάζουν ο Ηρακλής, ο Περσέας και ο Θησέας, πως περνά κανείς από τη Σκύλλα κι από τη Χάρυβδη, και ποια είναι η απάντηση στο αίνιγμα της Σφίγγας… Κι ακόμα πόσο θεσπέσια είναι τα μήλα των Εσπερίδων, πόσα δόντια έχουν όλες μαζί οι Γραίες, πως μοιάζουν τα μαλλιά της Γοργόνας κι από που γεννήθηκε ο Πήγασος, το Φτερωτό Άλογο…

Με ιστορίες που αλλάζουν κάθε φορά, με λιτή σκηνική παρουσία, όπως ταιριάζει στην αφήγηση των μύθων με όχημα την φωνή, το τραγούδι, την αυτοσχεδιαστική κίνηση και με πρωτότυπα μουσικά όργανα μια παραμυθού βάζει τα πιο δυνατά της λόγια… για να ζωντανέψει τις μυθολογικές εικόνες μπροστά στα μάτια σας!

Αναλυτικά:
Η Θεά με τη Φαρέτρα και τα Βέλη
Η Αφρογέννητη και ο Κουτσός Θεός με τα χρυσά του χέρια!
Ο Άγριος Άρης κι οι φοβεροί του γιοί
Ο Ζωηρός Θεός του κρασιού
Πειρατές και Δελφίνια

Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, στις 20.00 – “Χριστουγεννιάτικες Παραμυθολογίες”

Ιστορίες γεμάτες με το πνεύμα της Αγάπης και της Προσφοράς της πιο ζεστής Γιορτής του Χρόνου! Μαζί της μια δυνατή συντροφιά εκκολαπτόμενων παραμυθάδων μαθητών της στα σεμινάρια αφήγησης!
Αυστηρά για ενήλικο κοινό!

Σχεδιασμός Προγράμματος – Πρωτότυπη Ιδέα, Διασκευή Κειμένων, Αφήγηση, Τραγούδι: Σάσα Βούλγαρη
Αίθουσα: Αίθουσα 1 ισογείου
Διάρκεια: 60΄
Τιμή εισιτηρίου: 5€, τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου, στον Ταύρο.

Sweet-Tooth-Elves

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, στις 12.30 και Κυριακή 21, 28 Δεκεμβρίου 2014 και 4 Ιανουαρίου 2015 στις 18.00 – “Τα Ξωτικά των Χριστουγέννων” 

Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια γεμάτα ξωτικά και καλικάντζαρους! Πολύχρωμα σκουφιά και Μυτερά Παπούτσια! Παπλώματα που φέρνουν Χιόνι και Παγωμένοι Βασιλιάδες! Ξωτικοβασίλισσες και Παλάτια Κρουσταλιασμένα!

Θρύλοι του κόσμου και ελληνικές παραδόσεις, παραμύθια των αδερφών Grimm και της Ρωσίας… Καλικάντζαροι… Γνώμοι… Καλοκυράδες… Ο Πατερούλης Μόροτσκο και η Κυρά Καλή… Χάρτινα Φουστάνια και Χειμωνιάτικες Φράουλες… Νεραϊδοφούστανα και Χρυσωμένα Μήλα… Σεντούκια Θησαυρών και πολλά άλλα!
Μια φορά κι έναν καιρό στα βάθη της Γης και στα Ύψη του Ουρανού κρύβονταν τα ξωτικά. Μερικά μοιάζουν με καλοσυνάτες κυρούλες κι άλλα έχουν όψη τρομακτική.
Υπάρχουν γέροντες με χιονισμένες γενειάδες και κοντοστούπικα ανθρωπάκια που ξέρουν μαγικά.

Άλλα μαγαρίζουν και λερώνουν άλλα ράβουν και μπαλώνουν! Είναι καβγατζίδικα, τραγουδιάρικα, γοητευτικά, αγριωπά, ντροπαλά, μαγευτικά…
και πάνω απ΄ όλα: Είναι… ξωτικά!!!

Επιμέλεια: Σάσα Βούλγαρη
Αίθουσα: Αίθουσα 1 ισογείου
Διάρκεια αφήγησης: 60΄
Τιμές εισιτηρίων: 8€ κανονικό, 6€ Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: τα παιδιά πρέπει να είναι το λιγότερο 5 ετών και να συνοδεύονται οπωσδήποτε από κάποιον ενήλικο! Τα παραμύθια είναι απολαυστικά για όλες τις ηλικίες, για αυτό όποιος θέλει μπορεί να τα ακούσει χωρίς να συνοδεύεται απαραίτητα από παιδάκι.
Καθημερινά: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Διαφορετικά προγράμματα αφήγησης από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των μαθητών

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με την Σάσα Βούλγαρη σε κάθε παράσταση θα δίνονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε άνεργους γονείς.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Σάσα Βούλγαρη


Παίζουν: Σάσα Βούλγαρη

Τιμές Εισιτηρίων: 5€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b