MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 στέκια για το ιδανικό πρώτο ραντεβού

Ναι ok, το μέρος και το “ύφος” των rendez-vous είναι υποκειμενική υπόθεση. Μα παραδεχτείτε το, όλοι λίγο πολύ έχουμε δυσκολευτεί να αποφασίσουμε που θα βγούμε στο “πρώτο” κρίσιμο ραντεβού. Για την επόμενη φορά που πανικοβληθείτε στην ερώτηση “Πες μου ώρα και μέρος”, έχετε στο νου σας τις ακόλουθες επιλογές, που πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις ενός “πρώτου” ραντεβού -βλ. χαλαρή ατμόσφαιρα, ησυχία, λίγοι θαμώνες-, ενώ αποτελούν δοκιμασμένες διαχρονικές αξίες…

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Floral
Θεμιστοκλέους 80, τηλ: 210 3800070
floral600 104699 S5N1Q6

Το ιστορικό καφέ της πλατείας των Εξαρχείων, εκτός από διαχρονικές μουσικές επιλογές θα μπορέσετε να βρείτε πολλές γωνίες για τις σημαντικές πρώτες συζητήσεις γνωριμίας. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε τρία επίπεδα. Μια μεγάλη ψηλοτάβανη αίθουσα για καφέ και ποτό, σκαλοπάτια με μεγάλες, άνετες μαξιλάρες για πιο free για πιο free καταστάσεις, ενώ πιο μέσα θα συναντήσετε ένα mini καθιστικό, με το “ψαγμένο” βιβλιοπωλείο. Διακριτικό προσωπικό, χαμηλός φωτισμός και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, cool επιλογή για ραντεβού.

Chocolat Royal
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ. 210-3469077
chocolat

Με θέα την Ακρόπολη, ότι πρέπει για ρομαντικό ατένισμα στην πιο όμορφη συνοικία της Αθήνας. Στο πεζόδρομο του Θησείου, είτε για ποτό είτε για καφέ, αποτελεί εγγυημένη επιλογή για ένα “πρώτο” ραντεβού. Χωρίς  επισημότητες αλλά σε πιο luxurious ατμόσφαιρα, ενδείκνυται αν θέλετε να συνδυάσετε το ραντεβού με δείπνο. Διαθέτει ποικιλία γαστρονομικών προτάσεων, ενώ τα γλυκά του είναι κόλαση. Tip: Όσο ο καιρός το επιτρέπει, προλάβετε να καθίσετε στο μπαλκονάκι, που χωρά μόνο ένα τραπεζάκι.

Κόκκινος Λωττός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια
543

Με τη λογική του self service και με πολύ χαμηλές τιμές, αν ψάχνεστε για χαλαρές μουσικές, χαμηλό φωτισμό και αισθησιακή ατμόσφαιρα σε υπερθετικό βαθμό, αυτή είναι η επιλογή σας. Αν είστε τυχεροί και βρείτε άδειο το “μυστικό” δωματιάκι με τις πιο ανακουφιστικές μαξιλάρες του κόσμου… εκμεταλλευτείτε το, το απαιτεί η περίσταση. 

Petite Fleur
Ομήρου 44, Κολωνάκι 
285840 279792212047184 226782804014792 1150374 5944724 o


Σα μικρό παριζιάνικο κουκλόσπιτο, είναι ικανό να σας μεταφέρει νοητά σε ένα ραντεβού στην Πόλη του Φωτός. Το Petite Fleur με ατμόσφαιρα βγαλμένη από την ταινία “Αμελί”, αποπνέει ρομαντισμό και ερωτική διάθεση. Ενδείκνυται για απογευματινά “πρώτα” ραντεβού, με χαμηλή τζαζ μουσική υπόκρουση, ευγένεστατο προσωπικό, ζεστή σοκολάτα και cozy ατμόσφαιρα γνωριμίας. Σημειώστε πως η τακτική του μαγαζιού απαγορεύει το κάπνισμα.

Κλεψύδρα
Θρασυβούλου 9 & Κλεψύδρας

20130727 2013201

Για το τέλος αφήσαμε… την Πλάκα, που δε μπορεί φυσικά να λείπει από ένα αφιέρωμα στα ραντεβού. Αρχοντική και παραδοσιακή, με τα πολύχρωμα νεοκλασσικά, τα στενά δρομάκια, τα γουστόζικα μπαλκονάκια και τα μικρά μαγαζάκια, είναι ό,τι πρέπει για την πρώτη “συνάντηση κορυφής”.  Εμείς προτείνουμε την “Κλεψύδρα”, που από τη δεκαετία του ’30, αποτελεί all-time πλακιώτικο στέκι. Μικρά τραπεζάκια πάνω στα σκαλιά και στο πεζόδρομο, με νόστιμες επιλογές γλυκού και με πινελιές της παλιάς Αθήνας, αξίζει την προσοχή σας. Ακόμα και αν το ραντεβού σας δεν πάει καλά, θα έχετε απολαύσει τη γλυκιά ατμόσφαιρα της αγαπημένης γειτονιάς.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b