MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η μουσική στη μάχη κατά του Έμπολα: Γκέντολφ, Μπόνο, Αντελ κ.α. ξαναστήνουν το Band Aid

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη ιστορική ηχογράφησή του “Do they Know it’s Christmas”, o Μπομπ Γκέλντοφ θα ηχογραφήσει ξανά το θρυλικό κομμάτι με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα. Στη νέα διασκευή θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το συγκρότημα One Direction, οι τραγουδιστές Μπόνο, Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ και η τραγουδίστρια Αντέλ.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

O μουσικός Μπομπ Γκέλντοφ, κατάφερε το 1984 να ευαισθητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών της ροκ μουσικής προκειμένου να συμμετάσχουν στην ηχογράφηση ενός τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό, για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αφρική, δημιουργώντας το συγκρότημα Band Aid. Στόχος του ήταν η ηχογράφηση ενός τραγουδιού με φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αφρική.
band-aid-30-apo-ton-bomp-gkelntof-sti-machi-kata-tou-empola
Ο Γκέλντοφ έγραψε το τραγούδι μαζί με τον τραγουδιστή των Ultravox Μιντζ Γιουρ. Η πρώτη έκδοση συγκέντρωσε από πωλήσεις 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχαν ορισμένοι από τους διασημότερους καλλιτέχνες της εποχής, όπως οι Μπόνο, Τζορτζ Μάικλ, Στινγκ, Φιλ Κόλινς και πολλοί άλλοι. Μάλιστα, υτο 1985 πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Live Aid», κατά την οποία συγκεντρώθηκαν πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Το τραγούδι επανεκδόθηκε άλλες δύο φορές, το 1989 και το 2004.

Σήμερα, η νέα ηχογράφηση του τραγουδιού θα κυκλοφορήσει από την επόμενη Δευτέρα με τον τίτλο Band Aid 30. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μπομπ Γκέλντοφ θα υπάρξουν διασκευές του τραγουδιού στη γαλλική και γερμανική γλώσσα. “Κατάφερα να πείσω φίλους στη Γαλλία και τη Γερμανία να φτιάξουν ένα συγκρότημα Band Aid France και ένα συγκρότημα Band Aid Germany. Θα συναντηθούν στις επόμενες 2 ή 3 εβδομάδες” δήλωσε ο Γκέλντοφ αναφέροντας, χωρίς πολλές άλλες λεπτομέρειες, ότι στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν ο Τζόνι Χαλιντέι και το ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής Νταφτ Πανκ. Για τη νέα διασκευή, ο Μπομπ Γκέλντοφ επισήμανε ότι “άντλησε έμπνευση από το εκπληκτικό κουράγιο των γιατρών και νοσοκόμων” του συστήματος δημόσιας υγείας της Βρετανίας NHS που ταξίδεψαν στη Δυτική Αφρική, κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, για να βοηθήσουν τους πληθυσμούς να αντιμετωπίσουν “τον απάνθρωπο ιό”.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b