MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Θεσσαλονίκη “ανοίγει” τις πόρτες της αρχιτεκτονικής ιστορίας της

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Όλη η πόλη μετατρέπεται σε ένα μουσείο και μας καλεί να ξεναγηθούμε σε κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του Open House Thessaloniki 2014 που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Το Σάββατο 15/11 και την Κυριακή 16/11 επιλεγμένα κτίρια και διάφοροι χώροι ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό μετατρέποντας την πόλη σε μουσείο με έκθεμα την ίδια της την αρχιτεκτονική.Από την Ειρήνη Συκά

Monopoli Team

residence-in-ano-poliΗ ιδέα του Open House ξεκίνησε το 1992 στο Λονδίνο και επεκτάθηκε σταδιακά σε πολλές πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Ένα Σαββατοκύριακο το χρόνο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, όπως κατοικίες, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, ξενοδοχεία, επαγγελματικοί χώροι, μνημεία, διαφόρων χρονικών περιόδων, ανοίγουν τις πύλες τους και παρουσιάζονται στο κοινό.

listed-building---kindergardenΣτη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 2012, ενώ πέρσι διοργανώθηκε για πρώτη φορά και στην Αθήνα. Ευρύτερος στόχος είναι η προώθηση της πόλης της Θεσσαλονίκης, μέσω της αρχιτεκτονικής της, αλλά και της χώρας μας στο εξωτερικό, μέσα από τη ματιά της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και του πολιτισμού.

Η ευκαιρία είναι μοναδική διότι δίνεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τα κτίρια από μέσα, να τα περπατήσει, να τα βιώσει όπως λειτουργούν ή όπως εξελίχθηκαν σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σε κεντρικό σημείο της πόλης, γωνία Αριστοτέλους με Μητροπόλεως θα βρίσκεται το ενημερωτικό περίπτερο του Open House Thessaloniki 2014 όπου μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί σχετικά με τα κτίρια που συμμετέχουν και τις ώρες υποδοχής του καθενός. Επίσης η ενημέρωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας http://www.openhousethessaloniki.gr 

Ωράριο περιπτέρου 
11/11: 17.00-22.00
12-15/11: 10.00-22.00
16/11: 10.00-20.00

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b