MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Bookwave 2014: Προσφέρετε βιβλία σε νηπιαγωγεία και σχολεία της Αττικής

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται η κοινωφελής δράση που αγαπά τα παιδιά και τα βιβλία. Ο λόγος για το Bookwave 2014 που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, από τις 13 έως τις 22 Νοεμβρίου 2014, με στόχο να συγκεντρωθούν βιβλία που θα γεμίσουν τις αίθουσες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Αττικής.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Τι ακριβώς είναι το bookwave; 
Πρόκειται για μία κοινωφελής δράση που αφορά την προσφορά παιδικών βιβλίων σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία. Φιλοδοξία του bookwave είναι να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Library4all, που συνδιοργανώθηκε με το Μουσείο Μπενάκη και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το πρώτο Bookwave πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2013. Συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική. Φέτος, στόχος του bookwave είναι να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία που παρατηρούνται σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, ενώ επιδιώκει να ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να εξασφαλίσουν τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας τις βιβλιοθήκες σχολείων.

Η διάθεση των βιβλίων σε σχολεία που θα έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον θα γίνει από τις 20 ως και τις 22 Νοεμβρίου.

Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε το Bookwave 2014, μπορείτε να αγοράσει βιβλία από τα τέσσερα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, ενώ δείτε εδώ, πως αλλιώς μπορείτε να προσφέρετε βιβλία.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b