MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτη διαφήμιση! Τα ΙΚΕΑ ξαναδημιουργούν τη “Λάμψη” του Kubrick! (video)

H “Λάμψη”, όχι του Φώσκολου, αλλά του Stanley Kubrick αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για διαφήμιση για τα καταστήματα ΙΚΕΑ της Σιγκαπούρης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία του 1980, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα θρίλερ στην ιστορία του σινεμά, αποτέλεσε τη βάση για την διαφήμιση των ΙΚΕΑ για την διαφημιστική της καμπάνια, που προβάλλεται την περίοδο του Halloween, όταν τα καταστήματα της εταιρείας θα μένουν ανοιχτά μέχρι αργά.

Τα ψώνια αργά το βράδυ στον τεράστιο χώρο ενός μεγάλου καταστήματος επίπλων δημιουργούν ατμόσφαιρες αρκετά ανατριχιαστικές, όπως απεικονίζονται από την διαφήμιση. Τι πιο ιδανικό, λοιπόν, για να ταιριάξει με την γιορτή του Halloween.

Κι ένα αγόρι με παιδικό τρίτροχο όχημα με πετάλ περιφέρεται ανάμεσα στους  επιπλωμένους χώρους του αχανούς καταστήματος, όπως ο μικρός πρωταγωνιστής της “Λάμψης” (The Shining) έκανε βόλτες στους διαδρόμους του τεράστιου ερημικού ξενοδοχείου. Ο ανατριχιαστικός ήχος που κάνουν οι ρόδες- σήμα κατατεθέν της ταινίας- επιστρέφει, όπως και τα (πιο αστεία) φαντάσματα των δύο κοριτσιών. Εκεί ακούγεται η φράση “come pay with us”, παραφράζοντας το “come play with us” που ακούγεται στην ταινία.

Απολαύστε το video:

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b