MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χόμπι για μεγάλα παιδιά: Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον ελευθερο χρόνο σας

Την πιο δημιουργική εποχή της χρονιάς αποτελεί το φθινόπωρο για όσους ξέρουν να το εκμεταλλευτούν. Πειραματιστείτε με τις τέχνες, διευρύνετε τους ορίζοντες σας και αξιοποιήστε τον ελεύθερό σας χρόνο, συνδυάζοντας επιμόρφωση και ψυχαγωγία. Ταχύρρυθμα μαθήματα σκηνοθεσίας, κύκλοι θεατρικών σεμιναρίων, workshops κεραμικής και κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος και σαπουνιού. Βρείτε εδώ πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις απασχόλησης και απολαύστε ένα φθινόπωρο γεμάτο δημιουργία.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Κεραμική

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δράσεων, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής πραγματοποιεί μαθήματα κεραμικής αλλά και εξειδικευμένων σεμιναρίων για ενήλικες. Τα μαθήματα κεραμικής συνδυάζουν τη θεωρία με τη πράξη και αποσκοπούν στη μύηση των συμμετεχόντων στην πανάρχαια τέχνη της κεραμικής. Τα εργαστήρια γίνονται καθημερινές απόγευμα (18.00- 21.00), μια φορά την εβδομάδα. Τα μαθήματα πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις όπως Κυριακάτικες επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εργαστήρια κεραμικής, εκδηλώσεις στην αυλή του μουσείου, θεματικές εκδρομές. Το κόστος των μαθημάτων είναι 80 ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τα υλικά και τα απαραίτητα εργαλεία παρέχονται από το μουσείο. Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Info: εδώ.

Μαθήματα κεραμικής προσφέρει και το εργαστήρι κεραμικής «Περί γης» στον Άγιο Δημήτριο, διδάσκοντας τις βασικές τεχνικές επεξεργασίας πηλού και την διακόσμηση. Τα τμήματα ξεκινούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Info: εδώ

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών, υλοποιεί και φέτος τα μαθήματα του Εργαστήριου Κεραμικής του Κέντρου Πηλού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αρχάριους ανεξαρτήτως ηλικίας και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την χαρά της δημιουργίας της κεραμικής τέχνης μαθαίνοντας, με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου Πηλού, τις βασικές αρχές της κεραμικής τέχνης. Info: Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ για τους δημότες, 20 ευρώ για τους ετεροδημότες, ενώ η ετήσια συμμετοχή για τα παιδιά είναι 20 ευρώ. Κόστος εγγραφής 5 ευρώ. Τα τμήματα ενηλίκων ξεκινάνε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, ενώ για τα παιδιά την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.

Σεμινάριο χειροποίητου σαπουνιού

Το Ash in Art διοργανώνει εργαστήριο κατασκευής χειροποίητου σαπουνιού. Δημιουργήστε τα δικά σας μοναδικά χειροποίητα σαπούνια, μάθετε τα πάντα για τις μπάλες οξυγόνου για το αφρόλουτρο και πάρτε συνταγές για καλλυντικά. Info: εδώ

Χειροποίητο Κόσμημα

Στο σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος στο Ash in Art, μπορείτε να εξασκηθείτε στη δημιουργία μικρών έργων τέχνης. Δουλεύοντας με σύρματα και φύλλα από αλπακά, μπρούτζο, χαλκό ή και ασήμι (προαιρετικά), σε συνδυασμό με ημιπολύτιμες πέτρες και διάφορα άλλα υλικά και θα κατασκευάσετε μοναδικά στην κυριολεξία κοσμήματα. Κόψιμο, φινίρισμα, τρύπημα, κόλληση, σφυρηλάτηση, οξείδωση και εφαρμογή σμάλτου είναι ορισμένες μόνο από τις τεχνικές που θα μάθουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Info: εδώ.

Φωτογραφία

Το μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα, «Φωτογραφικός Κύκλος» διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας με σκοπό την προώθηση τής τέχνης τής φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση τού καλλιτεχνικού τους έργου. Οι εγγραφές σε σεμινάρια πραγματοποιούνται κάθε Νοέμβριο. Info: εδώ.

Εργαστήρια φωτογραφίας με ένα νέο κύκλο μαθημάτων ξεκινάει και το στούντιο φωτογραφίας στον Κεραμεικό. Μέσα από θεωρία και πρακτική γνωρίστε όλα τα βασικά για τον φωτογραφικό εξοπλισμό, τις τεχνικές φωτισμού και φωτομέτρησης, το Photoshop και την ψηφιακή φωτογραφία. Info: εδώ.

Το METapolis στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης, εκτός από χώρος παρουσίασης εκθέσεων νέων καλλιτεχνών, διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους, με στόχο να διαμορφώσει μια γενική γνώση για την τέχνη της φωτογραφίας. Δείτε όλα τα διαθέσιμα σεμινάρια, εδώ.

Σκηνοθεσία

Το 92 Art παρουσιάζει ένα εκτεταμένο σεμινάριο με αντικείμενο τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, με διδάσκοντα καθηγητή το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Δημήτρη Μπαβέλλα. Στο σεμινάριο συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική του κινηματογράφου. Οι μαθητές μετά από μια σειρά προβολών, ασκήσεων και master classes, καλούνται να κατασκευάσουν μια μικρού μήκους ταινία αντιμετωπίζοντας όλες τις αντιξοότητες αλλά απολαμβάνοντας παράλληλα τη χαρά της τελικής δημιουργίας. Πριν από την προετοιμασία για το γύρισμα των ταινιών, θα γίνουν εισαγωγικά μαθήματα με τις βασικές αρχές του κινηματογράφου, προβολές και ανάλυση σημαντικών φιλμ στην ιστορία του σινεμά, ασκήσεις σκηνοθεσίας και σεναρίου καθώς και παρουσιάσεις με διάφορους καλεσμένους από τον χώρο του σινεμά.
Ιnfo: εδώ

Με τη σεναριακή πλοκή στην αισθητική της εικόνας ασχολείται και το Πρακτικό σεμινάριο Αισθητικής Κινηματογράφου στο Μικρό πολυτεχνείο. Ένα πρακτικό σεμινάριο με 15 τρίωρα συνθετικά μαθήματα όπου η θεωρία θα συμπλέει με την πρακτική. Ένα ταξίδι αισθητικής μέσα από τις πιο δημιουργικές στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου ως προς την άρθρωση του διπλού/ή ταυτόσημου λόγου, του σκηνοθέτη και των χαρακτήρων (αφήγηση, πρόζα, voiceover, ήχοι, μουσική, σιωπές) και τη δημιουργία της πολυποικιλότητας της εικόνας (φωτιστικά, κινησιολογικά, μονταζιακά, θεατρικά, εν γένει σκηνοθετικά). Info: εδώ.

Μουσικοθεραπεία

Το Ελληνικό Ωδείο διοργανώνει σεμινάρια (4/10)-εργαστήρια (5/10) Μουσικοθεραπείας. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικοθεραπείας, τη χρησιμότητα της, το ρόλο της και τις εφαρμογές της σε διάφορα θεραπευτικά, κλινικά και παιδαγωγικά πλαίσια. Το βιωματικό εργαστήριο Μουσικοθεραπείας είναι η βιωματική προσέγγιση της μουσικοθεραπείας καθώς και η ενημέρωση πάνω σε διάφορα είδη και τεχνικές ενεργητικής μουσικοθεραπείας μέσα από μια συστηματική διερεύνηση διαφορετικών τρόπων με τους οποίους η μουσική λειτουργεί ξεχωριστά για τον καθένα από εμάς. Το εργαστήριο περιλαμβάνει: βιωματικές ασκήσεις, ενεργητικής/διαδραστικής μουσικοθεραπείας, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, φωνητικό και οργανικό αυτοσχεδιασμό. Info: Παράρτημα Χαλανδρίου-Ν. Ψυχικού, Αποστολοπούλου 64. Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα-Παρασκευή 12-8μμ. Ημερομηνία: Σάββατο 4 Οκτωβρίου Ώρες: 10πμ-4μμ (6 ώρες). Ημερομηνία: Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Ώρες: 10πμ-4μμ (6 ώρες). Κόστος : 60€ για το κάθε ένα ξεχωριστό σεμινάριο (50€ για φοιτητές με επίδειξη ταυτότητας). Ειδική τιμή παρακολούθησης και για τα δυο σεμινάρια : 100€ (80 για φοιτητές). Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.


Δημιουργική γραφή

Το Θέατρο Επί Κολωνώ διοργανώνει εργαστήριο μαθημάτων θεατρικής γραφής, με τον Ανδρέα Φλουράκη. Το εργαστήριο θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Central School of Speech and Drama του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και κειμένου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών και ολοκληρωμένων έργων.
Info:  Περίοδος μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2014 – 31 Μαΐου 2015. Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2014. Ημέρα & ώρα: Δευτέρα 18:00 – 20:30. Δίδακτρα: 90 € ανά τέσσερις εβδομάδες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στα emails [email protected] και [email protected].

Εάν είσαι νέος ή νέα από 18 έως 35 ετών, αγαπάς την ποίηση και γράφεις ποιήματα μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο Ποιητικό Εργαστήρι του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος» που θα λειτουργήσει από το Φθινόπωρο του 2014 έως την Άνοιξη του 2015. Info: Ο κύκλος των σπουδών θα είναι διετής και η φοίτηση δωρεάν. Ο πρώτος χρόνος θα είναι αφιερωμένος στη ελληνική και ο δεύτερος στην ευρωπαϊκή ποίηση. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 30 Σεπτεμβρίου. Τηλ: 210-2583416/Ώρες:10.00-13.00 κάθε πρωί. Στείλτε με το ταχυδρομείο, συμβατικό ή ηλεκτρονικό, 3-5 σελίδες δείγμα της ποιητικής σας δουλειάς. Μέρος της ποιητικής σου δουλειάς στο Εργαστήρι θα δημοσιευθεί την επόμενη χρονιά στο περιοδικό του εργαστηρίου «Τα Τετράδια του Ελπήνορα», ενώ θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να συνεργαστείς από κοντά με σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. 


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b