MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To ΠΑΝΘΕΟΝ των μεγάλων θεαμάτων!

Μεγάλος χώρος, μεγάλες παραγωγές, μεγάλες φιλοδοξίες… Όλα δείχνουν ότι το «Πάνθεον» μπαίνει φέτος δυναμικά στο χάρτη της διασκέδασης της πόλης κάτω όμως από διαφορετική κατηγορία. Κατά τον Δημήτρη Λιγνάδη, που ως καλλιτεχνικός διευθυντής ανέλαβε να μας ξανασυστήσει το χώρο, “στόχος είναι το Πάνθεον να “μετασχηματιστεί” σε μια κοιτίδα πολλαπλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, σ’ ένα «άλλο» θέατρο με τη διασταλτική έννοια του όρου”.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η αλήθεια είναι ότι για αυτή την μετεξέλιξη μας είχε προϊδεάσει η περσινή μουσική παράσταση «Ένα ή Κανένα» που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας με την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο. Το φετινό όμως ρεπερτόριο, επισφραγίζει την πρόθεση της οικογένειας Παπαθεοχάρη να αλλάξει ριζικά το καλλιτεχνικό στίγμα του χώρου.

Με άξονα το θέατρο, το νέο πρόγραμμα του Πάνθεον περιλαμβάνει φιλόδοξες παραγωγές που αναμφισβήτητα στοχεύουν στο μαζικό κοινό. Άλλωστε η γιγάντια σκηνή του έχει όλα τα φόντα να στεγάσει μεγάλα θεάματα ενώ η πλατεία και τα θεωρεία μπορούν να φιλοξενήσουν 2.000 θεατές.

main SYRANO2
Τι θα δούμε στο Πάνθεον;

  • Η σεζόν θ’ ανοίξει στις 17 Οκτωβρίου με την επανάληψη της περσινής επιτυχημένης παράστασης «Συρανό» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Σμαράγδα Καρύδη, Κώστα Μπερικόπουλο, Γιώργο Παπαγεωργίου.
  • Το Νοέμβριο στη σκηνή θ’ ανέβει ο Σάκης Ρουβάς ως «Ηρακλής» σε μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. To κείμενο έγραψε ο Στρατής Πασχάλης ενώ ο λόγιος και καθηγητής Γιάννης Λιγνάδης έκανε τη δραματουργική επεξεργασία. Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη ο οποίος επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια. Πρωταγωνιστούν οι Ρούλα Πατεράκη, Ναταλία Δραγούμη, Αγορίτσα Οικονόμου, Ελένη Ρουσινού κ.α.
  • Τον Ιανουάριο η Άννα Βίσση θα επιστρέψει στο Πάνθεον, πρωταγωνιστώντας στη νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, με τίτλο «Καμπάνες του Edelweiss», την οποία σκηνοθετεί και πάλι ο Γιάννης Κακλέας.
  • Το Μάρτιο θα δούμε το εμβληματικό μιούζικαλ «Victor – Victoria» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη με τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αλέξη Γεωργούλη στους βασικούς ρόλους.
  • Στις αρχές Δεκεμβρίου θα μεσολαβήσει μια μετάκληση της φημισμένης Κλασικής Ορχήστρας της Βιέννης σε έργα Μότσαρτ και Στράους.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επεσήμανε ότι στόχος του είναι ν’ αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχουν τα 4.500 τμ του Πάνθεον, τονίζοντας ότι στα άμεσα σχέδια είναι η λειτουργία του θεάτρου και τους καλοκαιρινούς μήνες με μια νέα παραγωγή που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τέλος όσον αφορά την πολιτική των εισιτηρίων, κυμαίνονται από 15 έως 45 ευρώ ενώ υπάρχει ειδική πολιτική για ανέργους και ΑΜΕΑ. Επίσης για τη διευκόλυνση των θεατών θα υπάρχουν mini bus που θα τους μεταφέρουν στο σταθμό Μετρό του Κεραμεικού κάθε βράδυ μετά τη λήξη των παραστάσεων.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b