MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς συνέβαλε η Τουρκία στη φετινή επιτυχία του ελληνικού τουρισμού;

Η προβολή από τα τηλεοπτικά κανάλια του φετινού success story του ελληνικού τουρισμού, αν και υπερβολική, στηρίζεται σε θετικά πραγματικά στοιχεία. Και μπορεί ακόμα να είμαστε πολύ πίσω σε θέματα τουριστικής οργάνωσης, ωστόσο πέρα από την όποια κρατική μέριμνα, έχουν ξεκινήσει και κάποιες πολύ σημαντικές κινήσεις ιδιωτικών φορέων σε αυτό τον τομέα, που ήδη αποδίδουν καρπούς. Μία από αυτές είναι και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Τουριστική Έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που είναι η 5η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Monopoli Team

Οι ελληνικοί τουριστικοί φορείς συμμετείχαν για πρώτη φορά οργανωμένα στην έκθεση, τον χειμώνα του 2014. Μέχρι και το 2013, η παρουσία της χώρας μας στην έκθεση ήταν αποσπασματική και ευκαιριακή, και συνεπώς αναποτελεσματική. Σε αυτό είχε συμβάλει και η άτυπη απαγόρευση της επίσημης συμμετοχής των δημόσιων φορέων σε τουριστικές εκθέσεις στην Τουρκία, που αντιμετωπιζόταν μόνο σαν ανταγωνιστής και όχι σαν δυνητικός τουριστικός σύμμαχος λόγω της γειτνίασης των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το expoturkey.gr:

Η νέα εποχή για την ελληνική παρουσία στην ΕΜΙΤΤ:
Στην Έκθεση του 2014 η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην, προς όφελος ασφαλώς της ελληνικής παρουσίας στην έκθεση και -όπως αποδείχθηκε- συνολικά του ελληνικού τουρισμού. Η εταιρεία «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», έχοντας στο ενεργητικό της από τα προηγούμενα χρόνια βραβευμένες συμμετοχές πελατών της, φορέων και επιχειρήσεων σε τουριστικές εκθέσεις της Τουρκίας, εξασφάλισε από τους διοργανωτές τής ΕΜΙΤΤ την αποκλειστική δυνατότητα να οργανώσει ένα μεγάλο περίπτερο ελληνικών συμμετοχών σε ενιαίο χώρο της Έκθεσης, στο Hall των διεθνών εκθετών.

emitt

Η προσπάθεια αυτή, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που είχε να αντιμετωπίσει, αφού για πρώτη φορά επιχειρήθηκε ανάλογης έκτασης εγχείρημα από ελληνικής πλευράς, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Σε έναν ενιαίο χώρο πάνω από 600 τ.μ., αναπτύχθηκαν περίπτερα ελληνικών συμμετοχών πάνω από 400 τ.μ., με ενιαίο ύφος υψηλής ποιότητας κατασκευής, όπου οι συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις, εκτός από τους δικούς τους κύριους και βοηθητικούς χώρους, είχα στην διάθεσή τους πρόσθετο χώρο επιχειρηματικών συναντήσεων VIP, υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης και διερμηνείας, τηλεοπτικό στούντιο για την καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού, υπηρεσίες γραφείου Τύπου κ.λπ..

Το περίπτερο αυτό των ελληνικών συμμετοχών δέσποσε στην έκθεση, βραβεύτηκε ως το πλέον οργανωμένο και πρωταγωνιστικό, ενώ έτυχε διθυραμβικών σχολίων από το σύνολο σχεδόν των έντυπων και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας, με μεγάλες εφημερίδες όπως η «Μιλλιέτ», η «Χουριέτ» κ.λπ. να έχουν ολοσέλιδα αφιερώματα στην πρωτόγνωρη αυτή ελληνική συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της υψηλής επισκεψιμότητας που παρουσίασε το συγκεκριμένο περίπτερο από τουριστικούς επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενο κοινό, τιμήθηκε και με επισκέψεις από κορυφαίους παράγοντες, όπως ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας διοργάνωσης της Έκθεσης, ΙΤΕ, αλλά και ο Έλληνας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη.

Η ελληνική συμμετοχή στην ΕΜΙΤΤ 2015
Η περσινή επιτυχία αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον των ελληνικών συμμετοχών στην ΕΜΙΤΤ, αλλά παράλληλα ανεβάζει και τον πήχη των προσδοκιών για την ποιότητα της παρουσίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών συμμετοχών. Έτσι, η «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», εξασφάλισε και πάλι την αποκλειστική συνεργασία με τους διοργανωτές στην ελληνική αγορά, προμίσθωσε έναν ενιαίο χώρο και πάλι στο Ηall 2 των διεθνών εκθετών, αλλά σε κεντρικότερη σε σχέση με πέρυσι θέση, και οργανώνει ξανά την υψηλής ποιότητας ενιαία ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση.”

Περισσότερα από Ιστορίες