MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 λεπτομέρειες που κάνουν την εμπειρία στο Ηρώδειο ξεχωριστή

Μπορεί η μοντέρνα Πειραιώς 260 να “κλέβει καρδιές” με τον αέρα ανανέωσης που έφερε στο Φεστιβάλ Αθηνών, ωστόσο το Ηρώδειο παραμένει έρωτας που αντέχει στο χρόνο. Όποιος έχει παρακολουθήσει παραστάσεις και συναυλίες στο αρχαίο ωδείο κάτω απ’ την Ακρόπολη, ξέρει πολύ καλά πως η εμπειρία σε ένα τέτοιο χώρο είναι από εκείνες που πραγματικά αξίζουν τον χαρακτηρισμό “μαγευτική”, και όχι μόνο για το φολκλόρ της υπόθεσης.Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που πλαισιώνουν το αμιγώς καλλιτεχνικό μέρος, και που δύσκολα συναντώνται ως συνδυασμός σε άλλους παρόμοιους χώρους εκδηλώσεων.Αγαπάμε λοιπόν το Ηρώδειο γιατί…

Monopoli Team

1. Εκεί είναι “ok” να πας σε όπερα αμέσως μετά τη θάλασσα, φορώντας τα ρούχα της παραλίας και μυρίζοντας αρμύρα.

2. Όταν κάποια ορχήστρα παίζει μια σπουδαία συμφωνία, όλο και κάποιος τζίτζικας αποφασίζει ταυτόχρονα να παίξει τη δική του.

3. Όταν δεν έχεις αγοράσει εισιτήριο για μια συναυλία για οποιονδήποτε λόγο, μπορείς ν’ αράξεις στον προαύλειο χώρο και να κάνεις ρομαντζάδα “υποκλέπτοντας” την μουσική.

4. Είτε προσεγγίζεις στο σημείο από την Αμαλίας είτε από το Θησείο είτε από του Μακρυγιάννη, ο περίπατος, η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον αναδεικνύουν την “ωραία Αθήνα” που αγαπάς.

herodeion8
Φωτογραφία: Πέτρος Μπουνάς

5. Κάνεις υπομονή όσο κι αν σε πονάνε μέση-πλάτη-ποπός σε μια μεγάλης διάρκειας παράσταση, γιατί ήθελες τοοοόσο πολύ να μην τη χάσεις.

6. Σου δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσεις τους celebrities που εμφανίζονται χωρίς επαγγελματικό styling.

7. “Στήνεις αφτί” ν΄ακούσεις τι λένε οι τουρίστες για τον χώρο και την παράσταση, και όταν έχουν θετικές εντυπώσεις, χαίρεσαι.

8. Είναι κλασικός χώρος τυχαίων συναντήσεων με παλιούς συμφοιτητές, συναδέλφους ή γνωστούς, που βρέθηκαν στο ίδιο event.

9. Τα εισιτήρια των εκδηλώσεων στο Ηρώδειο δεν τα πετάς, τα μαζεύεις και τα κρατάς σ’ ένα κουτί με πολύτιμα αναμνηστικά.

 

10. Εκτός από τα αναμενόμενα και “καθωσπρέπει”, το Ηρώδειο μας έχει χαρίσει και αξέχαστες στιγμές-έκπληξη, όπως τότε που η Πάτι Σμιθ έδωσε το έναυσμα για να εισβάλει ο κόσμος στην ορχήστρα και να χορέψει ξέφρενα, ή όπως η πρόσφατη συναυλία της Μόνικα, που εξελίχθηκε σε disco party.

monika

Αργυρώ Σταυρίδη

(1η φωτογραφία: Ασημίνα Βούλγαρη)

Περισσότερα από Ιστορίες