MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

20 καλοκαιρινά φεστιβάλ εκτός Αθηνών: Διακοπές & θεάματα!

Καλοκαίρι, αποδράσεις και ψυχαγωγία είναι έννοιες που όταν “παντρεύονται” μεταξύ τους δημιουργούν τις πιο απολαυστικές συνθήκες διακοπών. Δείτε εδώ τα σημαντικότερα φεστιβάλ εκτός Αθηνών και προγραμματίστε τις διακοπές σας αναλόγως.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη
Υακίνθεια 2014- Οι ήρωες του Ερωτόκριτου στα Ανώγεια της Κρήτης
Το 2014 είναι έτος του El Greco, του μεγάλου κρητικού ζωγράφου της Αναγέννησης (Ισπανία – Ελλάδα). Τα Υακίνθεια όμως, τιμούν τη μνήμη ενός άλλου μεγάλου εκπροσώπου της Αναγέννησης, του Βιτσέντζου Κορνάρου με τον Ερωτόκριτο, που πέθανε το 1614 – ίδια χρονιά με τον El Greco. Για δέκατη έβδομη χρονιά και για δύο ημέρες, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου, τα Υακίνθεια συνδιαλέγονται με τις τέχνες και τα γράμματα για να παράξουν πολιτισμό, σε υψόμετρο 1.260 μέτρων στον Άγιο Υάκινθο, στα Ανώγεια. Μια σύγχρονη αντιμετώπιση του μεγάλου ποιήματος, που εδώ και 400 χρόνια, φέγγει στον ουρανό της Κρήτης.

ndhfgSerifos Festival 2014
Την τρίτη χρονιά του γιορτάζει το Φεστιβάλ Σερίφου, προσφέροντας στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, γεμάτο εικόνες, νότες, κέφι και χαμόγελο, από τις 26 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου. Το πρόγραμμα για το 2014 θα γεμίσει το αμφιθέατρο της Κάτω Χώρας, έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο, ένα κοίλο κτισμένο στην πλαγιά του νησιού, μοναδικό για την απεριόριστη θέα του στο Αιγαίο.

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Ρόδου
Από τις 2 Ιουλίου ως τις 3 Σεπτεμβρίου, μέσα απο συναυλίες, θέατρο και καταξιωμένους καλλιτέχνες, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, πρωτότυπη διαφήμιση και… οικολογική αφισοκόλληση η Ρόδος μετατρέπεται και σε πολιτιστικό προορισμό.

Dream Festival Medusa με τον Γιάννη Χαρούλη στην Ερέτρια
Από την Τετάρτη 16 Ιουλίου έως την Κυριακή 20 Ιουλίου, στο Νησί των Ονείρων στην Ερέτρια, διοργανώνεται το Dream Festival Medousa 2014, με πολλές καλοκαιρινές δραστηριότητες, δροσερά πάρτι και με κεντρική συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Στην Ερέτρια, στην πιο όμορφη και ιδιαίτερη γωνιά της, στο «Νησί των Ονείρων», η μουσική, η τέχνη και οι εναλλακτικές δραστηριότητες βρίσκουν για 4η συνεχή χρονιά φιλόξενο καταφύγιο, σ’ ένα πευκόφυτο νησί στην αγκαλιά του Ευβοϊκού κόλπου. Ιδανικό σκηνικό για ένα 5ήμερο στην καρδιά του καλοκαιριού, γεμάτο ψυχαγωγία και δράσεις, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τα γούστα.

Jazz Festival στην Πάρο 
Από το Σάββατο 19 έως την Κυριακή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο JAZZ FESTIVAL στην Πάρο με συναυλίες σε διάφορους υπαίθριους χώρους του νησιού από τις Λευκές, έως το Πίσω Λιβάδι και από τη Μάρπησσα έως το Πάρκο της Πάρου.

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ ΑίγιναςDimitra Galani
Το 9ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας παρουσιάζει από τις 8 έως τις 30 Αυγούστου, 17 ξεχωριστές μουσικές βραδιές στις οποίες συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές (Δανία, Βέλγιο, Αρμενία, Αργεντινή, Ιταλία). Σε κάθε μία, σχεδόν, από αυτές τις βραδιές κυριαρχούν μερικά από τα ωραιότερα έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου για πιάνο. Περιλαμβάνει συναυλίες με έργα μουσικής δωματίου, έργα για δύο πιάνα και βραδιές λυρικού τραγουδιού, έργα ερμηνευμένα από σολίστες, κουαρτέτα και λυρικούς τραγουδιστές. Επιπλέον, περιλαμβάνει μία μεγάλη συναυλία με την αισθαντική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη στην οποία θα παρουσιάσει «Αλλιώς» όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια όπως και από το νέο της δίσκο σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.

Festival & CAMPING

13ο Μουσικό Φεστιβάλ “Ήχοι Του Δάσους” στη Φωκίδα
Οι «Ήχοι Του Δάσους» ξεσηκώνουν για ακόμα ένα καλοκαίρι τους λάτρεις της φύσης και της μουσικής. Ένα τριήμερο μουσικής, διασκέδασης και χαλάρωσης, με φόντο τη μοναδική φύση της ορεινής Φωκίδας, σε ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς στις 18, 19 και 20 Ιουλίου.

456485bab78bd0f762b37e2d895c196b XLΦεστιβάλ των Μουσών στο Ελατοχώρι Πιερείας
Με τη δυναμική της επιτυχημένης διοργάνωσης των δύο προηγούμενων φεστιβάλ, επιχειρείται φέτος, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της περιοχής. Με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που μπορεί να ικανοποιήσει τον καθένα, οι διοργανωτές υπόσχονται ένα δυνατό φεστιβάλ με πλήθος καλλιτεχνών να παρελαύνουν από τη σκηνή και το κοινό να ζει αξέχαστες… μουσικές εμπειρίες και όχι μόνο. Ενδεικτικά ονόματα: Πάνος Κατσιμίχας, Μαραβέγιας, Ε.Ρεμπούτσικα, Πρωτοψάλτη-Αρβανιτάκη, Σαββόπουλος-Μαχαιρίτσας-Μουζουράκης.

1o Music Festival Κύμης με Λεωνίδα Μπαλάφα, Νίκο Πορτοκάλογλου κ.α.  
Στην Κύμη Ευβοίας από το φετινό καλοκαίρι θα «χτυπά» η μουσική καρδιά του νομού, χάρη στο 1ο music Festival Κύμης. Στις 1 και 2 Αυγούστου, στην πηγή Χωνευτικό, διοργανώνεται το μεγαλύτερο πάρτι που έχει γνωρίσει ποτέ η Εύβοια. Δυο μέρες μουσικής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δημιουργήθηκαν για να δώσουν μια παράσταση σε ένα εκ των κορυφαίων σε ομορφιά και πολιτιστική αξία σημείο της Κύμης.

Up Festival 2014 με Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη και Last Drive στα Κουφονήσια
Η ιστορία του ελληνικού ροκ πάει παραλία από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου, στην 4η έκδοση του Up Festival. Οι πιο επιδραστικοί καλλιτέχνες της ελληνικής ροκ σκηνής, πρωτοστατούν στην παραλία Πορί, στα Κουφονήσια, για ένα αξέχαστο μουσικό γεγονός. Σε μια ονειρεμένη παραλία, στη μέση του Αιγαίου, το UP Festival δίνει και φέτος το στίγμα της εγχώριας ανεξάρτητης μουσικής σκηνής, με αγαπημένους καλλιτέχνες σε απόσταση αναπνοής από το κοινό.

36ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς 2a5271962902ba178d72c52d9b364064 XLΑπό την Τετάρτη, 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή, 3 Αυγούστου, ο πιο δημοφιλής μουσικός θεσμός του καλοκαιριού επιστρέφει… στο Νεστόριο Καστοριάς: το 36ο RiverParty προσκαλεί επί σκηνής τα μεγαλύτερα, πιο δημοφιλή αλλά και ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και μας υπόσχεται μία μουσική γιορτή με αμείωτο κέφι και χορό.

Meteora music festival 2014
Στις 25, 26, 27 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει το “Meteora Music Festival 2” στην πόλη της Καλαμπάκας. Τρεις μέρες γεμάτες μουσική σε ένα Camping 13 στρεμμάτων με φόντο τη μοναδική θέα των Μετεώρων και με ένα line up που καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού ακροατή.

Dreamland Festival στην Αρχαία Ολυμπία
Λίγο έξω από την Αρχαία Ολυμπία δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού και σε ένα πανέμορφο δάσος θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Ιουλίου, το Dreamland Festival. Στα πρότυπα της Tomorrowland αλλά και αντίστοιχων μεγάλων events του εξωτερικού, στο βασικό τριήμερο του Festival θα συμμετάσχουν 30 κορυφαίοι Έλληνες DJS και παραγωγοί της Dance μουσικής.

Φεστιβάλ Εν’ όρεσι 2014 στο Καρπενήσι
Στις 16, 17 και 18 Αυγούστου θα διεξαχθεί και φέτος το 4ο φεστιβάλ ΕΝ ΟΡΕΣΙ, που έχει γίνει πλέον θεσμός στα συναυλιακά δρώμενα της Στερεάς Ελλάδας. Ένα φεστιβάλ με ορεινό χαρακτήρα, με τους Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Active Member και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες, στη μαγική φύση και το δροσερό του κλίμα του Αθλητικού Κέντρoυ Καρπενησίου.


ΘΕΑΤΡΟ & ΜΟΥΣΙΚΗ


1 batraxoiΑισχύλεια 2014 στην Ελευσίνα

Με σημαντικές παραστάσεις, ταινίες και συναυλίες, αλλά και με μια κορυφαία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας στα εικαστικά, τον Ιταλό Michelangelo Pistoletto. ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Ελλάδας, τα «Αισχύλεια» της Ελευσίνας, συμπληρώνει φέτος 39 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά της Ελλάδας. Τα Αισχύλεια τιμούν, φυσικά, την μνήμη του Αισχύλου, που καταγόταν από την Ελευσίνα. Και επειδή ο Αισχύλος ήταν ο θεμελιωτής του σύγχρονου θεάτρου, οι συντελεστές του θεσμού θεωρούν χρέος τους να αναδείξουν το θέατρο, όπως είναι στη σύγχρονη του μορφή, προς τιμήν του μεγάλου αρχαίου δραματουργού. Ως εκ τούτου στόχος τους είναι να δώσουν βήμα στο πειραματικό θέατρο. Ειδικά φέτος τα Αισχύλεια λαμβάνουν διεθνή χαρακτήρα με την διοργάνωση της έκθεσης του πρωτοπόρου της Arte Povera Michelangelo Pistoletto, που θα εγκαινιασθεί στις 30 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο όπου πραγματοποιείται και το σύνολο των κύριων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Ο Ιταλός καλλιτέχνης θα παρουσιάσει δύο μεγάλες κατασκευές, ειδικά για μεγάλους χώρους, εμπνευσμένες και σχεδιασμένες για το ελληνικό περιβάλλον, οι οποίες θα διεγείρουν συμβολικά το χώρο και τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και της ιστορίας. 

Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλαunnamed 36
Με τίτλο «Από τα Πεντακόσια στα Χείλια» ξεκινά στις 5 Ιουλίου το 57ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα. Το φετινό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου περιλαμβάνει πλήθος μουσικών και θεατρικών παραστάσεων καθώς και ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Με κέντρο το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες εκδηλώσεις, το φετινό φεστιβάλ ανοίγεται και σε άλλου χώρους όπως το Κάστρο, προαύλιοι χώροι δημοτικών σχολείων, το θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, το δασάκι των Πεντακοσίων, η Δημοτική Καπναποθήκη για να φτάσει μέχρι τη συνοικία των Χιλίων.

Φεστιβάλ Θάλασσας στο Θέατρο Νέων Μουδανιών
Παιδικές παραστάσεις, σύγχρονες και αρχαίες κωμωδίες, αστυνομικά έργα, αλλά και σημαντικές συναυλίες περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Θάλασσας 2014, που πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Νέων Μουδανιών.

STARS OF A HAPPY FAMILY Festival στη Θεσσαλονίκη
Το Stars of a Happy Family είναι μια γιορτή που διοργανώνεται, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ως επισφράγισμα της συναυλιακής σεζόν, με μπάντες που έλαμψαν στο stage του. Πρόκειται για ένα αποχαιρετιστήριο – για το καλοκαίρι – live πάρτι διαρκείας για όλα τα αστέρια της μεγάλης και χαρούμενης οικογένειας του Silver Dollar.

Καλοκαίρι 2014 στο Θέατρο Δάσους
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Θέατρο Δάσους για το καλοκαίρι του 2014, με πολλή μουσική και μπόλικο θέατρο.

ΧΟΡΟΣ

1cactoi20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2014, φωτίζοντας και πάλι ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες, την εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά και το «παιχνίδι» του χορού που αφορά όλους –επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό.


 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b