MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δύο από τα δέκα καλύτερα θερινά σινεμά στην Ευρώπη είναι ελληνικά!

Ανοιχτά (ή θερινά, όπως τα λέμε στην Ελλάδα) σινεμά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο στη χώρα μας. Όμως, η Ελλάδα έχει δύο από τα δέκα καλύτερα σινεμά της Ευρώπης, στη λίστα που δημοσίευσε ο Guardian. Πρόεκειτια για το Cine Paris κάτω από την Ακρόπολη και το Cine Καμάρι στη γραφική Σαντορίνη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η λίστα διαμορφώθηκε από τον έγκριτο Guardian σύμφωνα με υποδείξεις των ταξιδιωτών. Εκτός από τα δύο ελληνικά θερινά σινεμά, υπάρχουν και δύο ισπανικά, αλλά και τρία ιταλικά. (Η τουρστική Μεσόγειος εκπροσωπείται και από το Παρίσι). 

Τα δέκα καλύτερα ανοιχτά σινεμά είναι τα εξής:

1.Sala Montjuïc, Barcelona
Πρόκειται για το χώρο, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο ένα open-air film Festival στη Βαρκελώνη. Παίζει κλασικές και σύγχρονες ταινίες, ενώ το εισιτήριο των 13,5€ περιλαμβάνει και φαγητό.

1Sala-Montju-c-Barcelona-011
2.Pop-up cinema, Cromarty, Σκωτία
Όχι ακριβώς θερινό σινεμά, αλλά ανοιχτό. Το Open Air Festival εκεί πραγματοποιείται τον Δεκέμβριο και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες. 

3. Λοκάρνο, Ελβετία
1locarno

4. Cine Paris- Πλάκα, Αθήνα
Κάτω από την Ακρόπολη, το αγαπημένο ελληνικό θερινό σινεμά παίζει δημοφιλείς ταινίες, που όλοι θέλουν να δουν.
1cine paris

5.Cineteca Bologna, Ιταλία
Πέρα από τη γραφικότητα του χώρου, στην πλατεία με τον καθεδρικό ναό να δεσπόζει εντυπωσιακός, το ανοιχτό αυτό σινεμά έχει κι άλλον ένα λόγο, για να κερδίσει τις καρδιές των σινεφίλ. Οι προβολές είναι δωρεάν. Ίσως όμως φέτος εκεί να συχνάζουν περισσότερο οι ποδοσφαιρόφιλοι, γιατί θα προβάλλονται και οι αγώνες του Μουντιάλ στην τεράστια κινηματογραφική οθόνη.
1San-Petronio-cathedral-an-001

6. Moonlight Cinema,  Gran Canaria, Ισπανία
Τουριστική χλιδή και υψηλής ποιότητας προβολές στον ανοιχτό κινηματογράφο που βρίσκεται στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων νήσων
1 gran kanaria

7. Sotto le stelle, Verona, Ιταλία
Μια γραφική πλατεία της Βερόνα που γεμίζει πλαστικές καρέκλες, για να δει ο κόσμος την ταινία του. 
1Piazza-dei-Signori-Verona-001

8. Cine Καμάρι, Σαντορίνη
Η δεύτερη ελληνική παρουσία στη λίστα, ένας ιδιαίτερης κομψότητας κινηματογράφος σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας μας.
1cine kamari

9. Rathausplatz film festival, Βιέννη
Καλοκαιρινό κινηματογραφικό φεστιβάλ σε ανοιχτό σινεμά στην Βιέννη σε μια εντυπωσιακή πλατεία
1Vienna-Rathaus

10. La Villette, Παρίσι
Ένα πάρκο με γρασίδι, καρεκλίτσες και μια γιγαντοοθόνη. Τι καλύτερο από δωρεάν προβολές ταινιών στο Παρίσι σε ένα τέτοιο περιβάλλον για το καλοκαιράκι;

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b