MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο αγιασμός έγινε… γάλα! Πού συνέβη το “θαύμα”;

Έχουμε ακούσει για πολλαπλασιασμό άρτων και ιχθύων και για εικόνες που δακρύζουν, αλλά για αγιασμό που έγινε γάλα, πρώτη φορά. Φυσικά το περιστατικό δεν έχει να κάνει με θαύμα, αλλά με ανθρώπινο “δάκτυλο”.Κυριακή 1η Ιουνίου, και όπως κάθε πρωτομηνιά, στις εκκλησίες μοιραζόταν αγιασμός. Μια έκπληξη περίμενε όμως τους ενορίτες και τους ιερείς της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου…

Monopoli Team

Την ώρα του εκκλησιασμού, κάποιοι πρόσεξαν ύποπτες κινήσεις από δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι εφηβικής ηλικίας, που αποχώρησαν γρήγορα. Όταν η νεωκόρος πήγε στο σημείο όπου κινήθηκαν και όπου βρισκόταν και ο αγιασμός, ανακάλυψε πως είχαν ρίξει μέσα γάλα! Τελικά το περιεχόμενο αντικαταστάθηκε με νέο αγιασμό, αφού το δοχείο καθαρίστηκε καλά.

Το περιστατικό κοινοποίησε στους παρευρισκόμενους πιστούς ένας εκ των ιερέων λίγο πριν το τέλος της λειτουργίας. Μάλιστα ανέφερε πως γνωρίζει από πού προήλθε αυτή η ενέργεια, χωρίς να επεκταθεί (κάποιοι υποθέτουν πως εννοούσε άτομα από την κατάληψη της παρακείμενης βίλας Ζωγράφου). Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ήταν τυχαία φάρσα δύο παιδιών ή αν είχε σχεδιαστεί ως διακωμώδηση των θρησκευτικών συνηθειών από άτομα διαφορετικών αντιλήψεων.

Περισσότερα από Ιστορίες