MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
8 ½
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
Animal
Anora
Baby
Banff Centre Mountain Film Festival World Tour 2025
Black Dog
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Fiction
Flow
Hedwig and the Angry Inch
Maria
Mauthausen
Mickey 17
O Κομφορμίστας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Pink Floyd At Pompeii – MCMLXXII
Star Wars: Επεισόδιο ΙII- Η Εκδίκηση των Σιθ
Take a Trip
The Brutalist
Until Dawn
Winona
Yu-Gi-Oh! Η σκοτεινή πλευρά των διαστάσεων (μεταγλωττισμένη)
Ένας απλός άνθρωπος
Έχω κάτι να πω
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Όνειρα ιλουστρασιόν
Αλπεις
Αλύγιστος Νίκος
Αμαρτωλοί
Αναμνήσεις ενός σαλιγκαριού
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Ασυνήθιστες φίλες
Δαχομέη
Είμαι ακόμη εδώ
Είμαι η Κούβα
Εβρος – Θολό τοπίο
Εδώ μιλάνε για λατρεία
Εμείς: Μια ταινία για τον Bloody Hawk
Ερωτική επιθυμία
Ευρυδίκη Β.Α. 2037
Η Τζούλι μένει σιωπηλή
Η επαφή
Η θάλασσα μέσα μου
Η καρδιά του κτήνους
Η μάσκα του Διαβόλου
Η νέα χρονιά που δεν ήρθε ποτέ
Η ορχήστρα του αδερφού μου
Η πένθιμη παρέλαση των ρόδων
Η σιωπή
Ησυχία 6-9
Η φωτογραφία
Θεώρημα
Θολός βυθός
Ιστορία 52
Καγιάρα: Ηρωίδα των Ινκας (μεταγλωττισμένη)
Καμία άλλη γη
Καρκαλού
Κονκλάβιο
Κραυγές και ψίθυροι
Κρυστάλλινες νύχτες
Λάκης Παπαστάθης – Σε πρώτο πλάνο
Λίλο & Στιτς
Μ – Ο δράκος του Ντίσελντορφ
Μια μέρα, ένας έρωτας
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μια ταινία Minecraft (μεταγλωττισμένη)
Μια ταινία Minecraft (με υπότιτλους)
Μικρές Αφροδίτες
Μιλώντας για το τέλος
Νοσφεράτου
Ντανίλο Τρέλες: Ο φημισμένος Ανδαλουσιανός μουσικός
Ντελικατέσεν
Ο γύρος του κόσμου του μικρού Γκρίζλι (μεταγλωττισμένη)
Ο δράκουλας των Εξαρχείων
Ο ερασιτέχνης
Οικουμενική γλώσσα
Οι κυνηγοί
Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Ο λογιστής 2
Οντότητα
Ο πειρατής Μαυροδόντης και η κόμισσα του Γκρελ (μεταγλωττισμένη)
Ουγκέτσου Μονογκατάρι
Πριν το τέλος
Πρωινή περίπολος
Σάουντρακ για ένα πραξικόπημα
Σε μια άγνωστη χώρα
Σμιλεμένες ψυχές
Σχετικά με τον Βασίλη…
Ταξίδι του μέλιτος
Τα χρώματα της ίριδος
Τελευταία πνοή
Το Παρίσι του Σουλεϊμάν
Το Χαμίνι
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το αγόρι
Το βλέμμα του Οδυσσέα
Το βράδυ υποχωρεί
Το κάστρο στον ουρανό
Το κακό
Το μετέωρο βήμα του πελαργού
Το μικρό μου Πάντα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος
Υπάρχω
Υπέροχες μέρες
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φαντάσματα από το παρελθόν
Χιονάτη (μεταγλωττισμένη)
Αισθηματική

Nτομ Χέμινγουεϊ

Ένας Jude Law όπως δεν τον έχουμε συνηθίσει, στο ρόλο ενός σκληρού και κατεστραμμένου τύπου στην ταινία Ντομ Χέμινγουεϊ. Και μια Καλίσι (Εmilia Clarke) επίσης τελείως διαφορετική από το Game of Thrones σε μια όχι τόσο διαφορετική αγγλική ταινία του Richard Shepard.

stars-emptystars-emptystars-emptystars-emptystars-empty
Μαρίνα Πυλαρινού

Ο πρωταγωνιστής Dom Hemingway είναι ένας τύπος που έκανε πολλά χρόνια φυλακή, αρνούμενος να καταδώσει τον εργοδότη του Ρώσο μαφιόζο. Στο μεταξύ η γυναίκα του πεθαίνει από καρκίνο και η κόρη του μεγαλώνει χωρίς πατέρα. Με το που βγαίνει από τη φυλακή, μαζί με έναν φίλο του, πηγαίνει στο «αφεντικό», για να ζητήσει την ανταμοιβή του. Κάτι όμως στραβώνει στην πορεία και χάνει την ευκαιρία της ζωής του για μεγάλο πλούτο.

Η ταινία είναι κάτι ανάμεσα σε περιπέτεια του υποκόσμου, στο στυλ του Guy Ritchie, αλλά και σε ένα οικογενειακό μελόδραμα. Δύσκολα ισορροπεί ανάμεσα στα δύο αυτά είδη, καθώς από τη μία είναι η καφρίλα του σκληρού life style και από την άλλη το μελόδραμα του πατέρα που προσπαθεί να τα ξαναβρεί με την κόρη του, την οποία έχει τόσα χρόνια να δει. Είναι τελείως διαφορετικά τα συναισθήματα και το στυλ και μοιάζει λίγο η ταινία να αποτελείται από δύο έργα.

Ερμηνευτικά, το έργο ήταν έτσι φτιαγμένο και σεναριακά (με τους πνευματώδεις διαλόγους και τους αρκετούς μονολόγους) και σκηνοθετικά, ώστε να βολεύει κι ένα πιο θεατρικό παίξιμο σε ορισμένες σκηνές. Αυτό βόλεψε ιδιαίτερα τον ποιοτικό ηθοποιό Richard E. Grant να δείξει ταλέντο και τρέλα στον ρόλο του μονόχειρα κολλητού του Dom Hemingway. Επίσης, χάρη σε αυτή τη θεατρικότητα και ο Jude Law κατάφερε να δείξει μια πιο σκληρή πλευρά του με έναν τρόπο πάντως που καμιά φορά γίνεται λίγο υπερβολικός.

Η ταινία δίνει την ευκαιρία και στους φαν του Game of Thrones να δουν την αγαπημένη τους Καλίσι (Emilia Clarke) με διαφορετικό χρώμα στα μαλλιά της και σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτόν της δρακομάνας βασίλισσας. Στην ταινία παίζει την κόρη του ρεμαλιού πρωταγωνιστή με τις πολλές αρετές, αλλά τη δυσκολία να δεχτεί τον πατέρα της πίσω. Η Ρουμάνα Madalina Diana Ghenea, που ερμηνεύει την Παολίνα, την σύντροφο του Ρώσου μεγιστάνα και «μοιραία γυναίκα του γλυκού νερού», εντυπωσιάζει κυρίως με την ομορφιά της, παρά με το παίξιμο της. Πάντως, εντυπωσιάζει. Όσοι μπουν στον κόπο να δουν αυτή την ταινία, θα πουν ότι μοιάζει με μοντέλο. Και όντως είναι. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ο Ντομ Χέμινγουεϊ είναι μια στυλιζαρισμένη περιπέτεια με εκκεντρικούς ήρωες. Όμως, επιχειρώντας το δύσκολο συνδυασμό ενός έργου του υποκόσμου με το οικογενειακό δράμα, δεν είναι τόσο αρμονικά δεμένο. Έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, αλλά μπλέκει στην πορεία και δεν αποφεύγει και τις υπερβολές.

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Dom Hemingway
Σκηνοθεσία: Richard Shepard
Σενάριο: Richard Shepard

Παίζουν: Jude Law, Richard E. Grant, Demian Bichir, Emilia Clarke, Madalina Diana Ghenea

Χώρα: Αγγλία
Έτος: 2013

Rating: 2,5
Περισσότερα από CINEMA