MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το βραβείο Μελίνα Μερκούρη στη Γιούλικα Σκαφιδά

Η Γιούλικα Σκαφιδά κέρδισε για φέτος το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο απονέμεται σε ταλαντούχες ηθοποιούς το θεάτρου. Η Σκαφιδά κέρδισε το βραβείο για τον ρόλο της Κάρολ Κατρήρ στο θεατρικό έργο «Ορφέας στον Άδη» του Τένεσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Barbara Weber καθώς και για το ρόλο της Χέιζελ Νάιλς στο έργο του Γιουτζίν Ο’Νιλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Και οι δύο παραστάσεις ανέβηκαν στο Εθνικό Θέατρο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ηθοποιός παρέλαβε την καρφίτσα της Μελίνας από την περσινή νικήτρια, την Λένα Παπαληγούρα, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μουσείο Μπενάκη.

Την επιτροπή η οποία αποφάσισε για την απονομή του φετινού βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη). Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ, ενώ η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Της απονομής των βραβείων προηγήθηκε η παράσταση «2013 / Melina M» του Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Οι άλλες δύο υποψήφιες για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη ήταν η Λένα Δροσάκη για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο του Γιώργου Ιωάννου «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και για την συμμετοχή της στο θεατρικό έργο «Venison» σε σκηνοθεσία και σύλληψη Θάνου Παπακωνσταντίνου από την ομάδα The Helter Skelter Company.
Και επίσης η Νάντια Κοντογεώργη για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ Σικάγο των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο Παλλάς.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b