MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έρχονται οι χειμερινές εκπτώσεις – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Με τέσσερις περιόδους εκπτώσεων ξεκινά το 2014. Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα κρατήσουν έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Μπορείτε να επωφεληθείτε των εκπτώσεων και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, αφού όπως ανακοινώθηκε τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, έστειλε με επιστολή η ΕΣΕΕ στις Ομοσπονδίες-μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, με την προτροπή να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις.

                        prosfores4u-zmall-ekptwseis-90

Καλό είναι να γνωρίζετε πως σύμφωνα με την ΕΣΕΕ:

– Στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών προ των εκπτώσεων, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν προσφορές, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων.
– Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
– Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
– Οι εκπτωτικές αναγγελίες προς τον πελάτη πρέπει να είναι ακριβείς. Δηλαδή, η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Αναλυτικά, η πρώτη περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ξεκινά τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και λήγει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ενώ η δεύτερη αρχίζει από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014. Σε ό,τι αφορά στην περίοδο των καλοκαιρικών εκπτώσεων, η πρώτη ξεκινά την Πέμπτη 1 Μαΐου και λήγει το Σάββατο 10 Μαΐου, και η δεύτερη ισχύει από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου έως την Κυριακή 31 Αυγούστου.


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b