MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Mea Culpa του Κωνσταντίνου Ρόδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video)

Mea Culpa. Το θεατρικό κείμενο του Κωνσταντίνου Ρόδη που βασίστηκε σε πραγματική ιστορία και καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνει μια οικογένεια, στην προσπάθεια να μεγαλώσει και να στηρίξει ένας μέλος της με νοητική υστέρηση. Η παράσταση ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 17 ως 25 Ιανουαρίου στις 21.30.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρόκειται για μία πολυμορφική παράσταση, της οποίας η πρωτοτυπία έγκειται στο συνδυασμό του θέατρου με τον κινηματογράφο, καθώς προβάλλονται εμβόλιμες κινηματογραφημένες σκηνές και video art πλήρως ενταγμένες στη δράση του έργου, ενώ τα πρωτότυπα μουσικά θέματα αποδίδονται ζωντανά επί σκηνής με πιάνο από τον μουσικoσυνθέτη Μιχάλη Αβραμίδη.

Τα περισσότερα από τα κοστούμια που αξιοποιούνται είναι χειροποίητα από το βεστιάριο της Μαίρης Αναστασίου και χρονολογούνται από τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80, ενώ μέρος των σκηνικών αντικειμένων ανήκουν στη συλλογή του Fashionart Lover.

O σχεδιασμός του ομότιτλου Audio book έγινε από τη Νατάσα Μποζίνη, με βάση τα πρότυπα της διεθνούς πλατφόρμας «Design for all» (Σχεδιάζοντας για όλους), που υποστηρίζει την προσβασιμότητα από το σύνολο των πολιτών, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Πρωτότυπη μουσική – Ενορχήστρωση: Μιχάλης Αβραμίδης
Φωτισμοί-Ήχος & Κινηματογράφηση-Τρέηλερ: Παναγιώτης Κουντουράς
Σκηνική – ενδυματολογική επιμέλεια: Ιφιγένεια Κυφωνίδου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ρόδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης-Ιωάννης Κυφωνίδης


Παίζουν: Νέλλη Γκίνη: Ζωή Κωνσταντίνος Ρόδης: Σταύρος Ιωάννης Κυφωνίδης: Άρης Αθηνά Νάννου: Μαίρη Μιχάλης Αβραμίδης: Προκόπης Γιολάντα Μπαλαούρα: Άλκηστις

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b