MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Είδαμε το “Όταν έχω εσένα” των Κραουνάκη-Σπείρα Σπείρα στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης: Χαμόγελο ελπίδας!

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί φέτος ένα δυνατό καλλιτεχνικό εγχείρημα, την μουσικοθεατρική παράσταση «Όταν έχω εσένα» του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρα -Σπείρα, που ανοίγει την αγκαλιά της για να χαρίσει γέλιο και να μοιράσει ελπίδα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το έργο μοιράζεται στα δύο. Στο πρώτο μέρος η σκηνή φιλοξένησε τη ζωή, μέσα από πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας. Δέκα χαρακτήρες, δέκα αυτόνομοι, πολυμήχανοι και ευρηματικοί μονόλογοι που υπογράφουν με εμβληματικό στίχο και σάτιρα, το καθ’ όλα τραγικό σενάριο ζωής πλήθους ανθρώπων που “κρίθηκαν” από την κρίση, μα επιβιώνουν. Αυτό είναι το αποκούμπι της παράστασης. Πρώτα έρχεται η θλίψη, η άρνηση, η απελπισία, και ύστερα ο θυμός, η πρόκληση της επιβίωσης, η πίστη, η θέληση για σωτηρία και η σιγουριά της πραγμάτωσής της.

Στο δεύτερο μέρος η ζωή τραγουδιέται από τον Σταμάτη Κραουνάκη. Στην αρχή μονάχος του, με μόνη του παρέα το πιάνο του, το πάθος του και το ημίφως. “Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ”, “Ανεβάσαμε την τέντα στο μπαλκόνι”, “Αυτή η νύχτα μένει” και φυσικά “Όταν έχω εσένα”…
Το κοινό σιγοτραγουδά μαζί του, μέχρι τη σκυτάλη να πάρουν πάλι τα μέλη της Σπείρας (Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Αναστασία Έδεν, Τζέρομ Καλούτα, Σάκης Καραθανάσης, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Ελευθερία Σικινιώτη, Γιώργος Στιβανάκης), μιας ομάδας χαρισματικών performer που έχει εξελιχθεί υπό την καθοδήγηση του Σταμάτη Κραουνάκη. Η μουσικοθεατρική ομάδα Σπείρα-Σπείρα είναι μια ομάδα νέων με αισθητική και όραμα, που αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Σε ό,τι αφορά στα κείμενα, καμβάς της παράστασης είναι η ιστορική αναδρομή από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η συγγραφική ομάδα του Δημήτρη Μανιάτη, του Φώτη Μιχαλόπουλου και του Σταμάτη Κραουνάκη υπογράφει ένα έργο κοινωνικοπολιτικής σάτιρας. Γραφή ακονισμένη, με αριστοφανική πονηριά, μεστή και έξυπνη, που εξιστορεί αιρετικά στιγμιότυπα ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η παράσταση «Όταν έχω εσένα» σε καλεί να ταυτιστείς, να διαλέξεις ποιο από τα δέκα υπαρκτά σενάρια της σύγχρονης Ελλάδας σου «ταιριάζει» και με τρόπο υποσυνείδητο σε ενθαρρύνει, ποντάρει σε εσένα, στη δύναμη και στο συναίσθημά σου να πορευτείς με το κεφάλι ψηλά και με την καρδιά στα χέρια, εναντίον του συστήματος που σου κληροδότησαν.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b