MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Media Labs:Οι βιβλιοθήκες του μέλλοντος σε 9 πόλεις της Ελλάδας!

Ολοκληρώθηκαν οι νέοι χώροι δημιουργικότητας MEDIA Labs, που αναβαθμίζουν δραστικά τις ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότες μιας βιβλιοθήκης και το γιορτάζουν επίσημα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Εννιά αναδιαμορφωμένοι χώροι είναι έτοιμοι να σας ξεναγήσουν σε μια διαδραστική εμπειρία, όπου η γνώση γίνεται διασκέδαση.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Future Library σε συνεργασία με 9 Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την υποστήριξη της Google στη σχεδίαση των χώρων και την εκπαίδευση των βιβλιοθηκονόμων, πραγματοποίησε με επιτυχία τα Media Labs σε εννιά δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς,  Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.)

13888 view-011-470x164Τι είναι όμως τα MEDIA Lab;
Πρόκειται για μια σύγχρονη Δημόσια Βιβλιοθήκη! Ένας κόμβος δημιουργικότητας και συνεργασίας, όπου θα κυριαρχούν δραστηριότητες γύρω από τις τέχνες, την τεχνολογία και την καινοτομία. Τα MEDIA Labs έχουν στόχο να διευκολύνουν εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες, προσφέροντας υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Μέσα σε ένα MEDIA Lab μπορείς να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία ενός βίντεο, να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ ή ακόμη και το δικό σου τραγούδι, να κάνεις μία κλειστή συνάντηση ή απλά να σερφάρεις στο διαδίκτυο και να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο, χαλαρώνοντας παράλληλα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

Εγκαίνια της πρωτοβουλίας
Τα εγκαίνια των Μedia Labs θα γίνουν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου και στις εννέα βιβλιοθήκες με Μαραθωνίους Δημιουργικότητας. Από τις 10.00 το πρωί οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα Μedia Labs, ενώ το βράδυ η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με πολλή μουσική από ντόπια συγκροτήματα και DJs. Τηλεδιάσκεψη με τους φυσικούς του CERN, ηχογράφηση παραμυθιών, δημιουργία διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής είναι κάποιες από τις δράσεις που έχουν σχεδιάσει οι βιβλιοθήκες. Εγγραφείτε έγκαιρα και ενημερωθείτε για τον Μαραθώνιο στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b