MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Media Labs:Οι βιβλιοθήκες του μέλλοντος σε 9 πόλεις της Ελλάδας!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ολοκληρώθηκαν οι νέοι χώροι δημιουργικότητας MEDIA Labs, που αναβαθμίζουν δραστικά τις ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότες μιας βιβλιοθήκης και το γιορτάζουν επίσημα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Εννιά αναδιαμορφωμένοι χώροι είναι έτοιμοι να σας ξεναγήσουν σε μια διαδραστική εμπειρία, όπου η γνώση γίνεται διασκέδαση.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Future Library σε συνεργασία με 9 Δημόσιες/Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την υποστήριξη της Google στη σχεδίαση των χώρων και την εκπαίδευση των βιβλιοθηκονόμων, πραγματοποίησε με επιτυχία τα Media Labs σε εννιά δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς,  Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.)

13888 view-011-470x164Τι είναι όμως τα MEDIA Lab;
Πρόκειται για μια σύγχρονη Δημόσια Βιβλιοθήκη! Ένας κόμβος δημιουργικότητας και συνεργασίας, όπου θα κυριαρχούν δραστηριότητες γύρω από τις τέχνες, την τεχνολογία και την καινοτομία. Τα MEDIA Labs έχουν στόχο να διευκολύνουν εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες, προσφέροντας υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Μέσα σε ένα MEDIA Lab μπορείς να κάνεις την παραγωγή και επεξεργασία ενός βίντεο, να καταγράψεις μια ψηφιακή ιστορία, να ηχογραφήσεις ένα ραδιοφωνικό σποτ ή ακόμη και το δικό σου τραγούδι, να κάνεις μία κλειστή συνάντηση ή απλά να σερφάρεις στο διαδίκτυο και να έχεις πρόσβαση σε αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο, χαλαρώνοντας παράλληλα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

Εγκαίνια της πρωτοβουλίας
Τα εγκαίνια των Μedia Labs θα γίνουν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου και στις εννέα βιβλιοθήκες με Μαραθωνίους Δημιουργικότητας. Από τις 10.00 το πρωί οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα Μedia Labs, ενώ το βράδυ η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με πολλή μουσική από ντόπια συγκροτήματα και DJs. Τηλεδιάσκεψη με τους φυσικούς του CERN, ηχογράφηση παραμυθιών, δημιουργία διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής είναι κάποιες από τις δράσεις που έχουν σχεδιάσει οι βιβλιοθήκες. Εγγραφείτε έγκαιρα και ενημερωθείτε για τον Μαραθώνιο στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ακάθεκτος ο ελληνικός τουρισμός: Αύξηση 10,6% στις αφίξεις και 9,5% στις εισπράξεις τον Απρίλιο
Αγορές
«Πρεμιέρα» για το PosoKanei.gov.gr – Το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών στα σούπερ μάρκετ
Αφιέρωμα
Jean-Michel Jarre: 5 θρυλικές συναυλίες που έμειναν στην ιστορία – πριν κατακτήσει και την Αθήνα
Αφιέρωμα
Σε πάρκα, γήπεδα και βουνά: Πού θα ακούσεις φέτος το καλοκαίρι τους αγαπημένους σου Έλληνες καλλιτέχνες
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Art & Culture
David Byrne: Ο πιο ευφυής, εκκεντρικός πρωτοπόρος της pop κουλτούρας
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Αφιέρωμα
Ημισκούμπρια: 10 επικοί στίχοι-ατάκες που άφησαν εποχή και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ
Art & Culture
Επιστροφή στην οδό ονείρων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης