MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελένη Τσιτσούλη (Yalena): “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”

Ενώ έχει σπουδάσει μηχανικός υπολογιστών και σήμερα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη βιοπληροφορική, η Yalena, κατά κόσμον Ελένη Τσιτσούλη, καταφέρνει να συνδυάζει τις σπουδές της με το πάθος της, που δεν είναι άλλο από τη μουσική. Ζωντανή, νέα και δυναμική, συμμετέχει στην συναυλία “Ιn House” στο Μέγαρο Μουσικής. Η Yalena μας μίλησε για την πορεία της αλλά και για το ανατρεπτικό αυτό live σε ένα χώρο όπου δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε μουσική house.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

– Πώς προέκυψε η ιδέα για live house στο Μέγαρο;
Η αρχική ιδέα ήταν του κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλου, ο οποίος διευθύνει τη σειρά «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τον κ. Μαραγκόπουλο τον γνωρίζω από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στο οποίο έχει διατελέσει διευθυντής, και οι ιδέες του είναι πάντα πρωτοποριακές.

– Η house ακούγεται συνήθως ως “κονσέρβα”. Πώς είναι να ερμηνεύεται live και ποιος ο στόχος της συναυλίας στο Μέγαρο;
Η μουσική δεν είναι γεννημένη για να είναι κονσέρβα, γι’αυτό και όταν ερμηνεύεται live αποκτά την πλήρη δυναμική της. Ειδικά η house σε συνδυασμό με φυσικά όργανα και φωνές αποκτά άλλη χροιά και χαρακτήρα. Ο στόχος της συναυλίας στο Μέγαρο είναι να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτή τη δυναμική, και να «Γεφυρώσουμε» τον ηλεκτρονικό και τον φυσικό ήχο.

Yalena2 2– Θα επιτραπεί σε κανένα σημείο ο χορός για το κοινό;
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, οπότε και το κοινό ως επί το πλείστον θα είναι όρθιο. Ο χορός όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά θα λέγαμε κι ότι επιβάλλεται!

– Ποιο είναι το κύριο ενδιαφέρον σας επαγγελματικά, οι υπολογιστές ή η μουσική;
Προς το παρόν προσπαθώ να τα συνδυάσω. Ελπίζω ο συνδυασμός αυτός να συνεχίσει να είναι βιώσιμος για μένα και στο μέλλον!

– Πείτε μας μια ατάκα/ ρήση που σας εκφράζει.
Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.

– Προσεχή σχέδια;
Τα σχέδιά μου περιλαμβάνουν από την πλευρά των υπολογιστών την απόκτηση του Μεταπτυχιακού μου διπλώματος (?) και από την πλευρά της μουσικής πολλές live εμφανίσεις με την ακουστική μπάντα μου εν ονόματι “Morange” αλλά και με DJs. Στα σκαριά είναι και ένα καινούργιο κομμάτι με τον Dim Chord, το οποίο θα οπτικοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b