MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελένη Τσιτσούλη (Yalena): “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ενώ έχει σπουδάσει μηχανικός υπολογιστών και σήμερα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη βιοπληροφορική, η Yalena, κατά κόσμον Ελένη Τσιτσούλη, καταφέρνει να συνδυάζει τις σπουδές της με το πάθος της, που δεν είναι άλλο από τη μουσική. Ζωντανή, νέα και δυναμική, συμμετέχει στην συναυλία “Ιn House” στο Μέγαρο Μουσικής. Η Yalena μας μίλησε για την πορεία της αλλά και για το ανατρεπτικό αυτό live σε ένα χώρο όπου δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε μουσική house.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

– Πώς προέκυψε η ιδέα για live house στο Μέγαρο;
Η αρχική ιδέα ήταν του κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλου, ο οποίος διευθύνει τη σειρά «Γέφυρες» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τον κ. Μαραγκόπουλο τον γνωρίζω από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου στο οποίο έχει διατελέσει διευθυντής, και οι ιδέες του είναι πάντα πρωτοποριακές.

– Η house ακούγεται συνήθως ως “κονσέρβα”. Πώς είναι να ερμηνεύεται live και ποιος ο στόχος της συναυλίας στο Μέγαρο;
Η μουσική δεν είναι γεννημένη για να είναι κονσέρβα, γι’αυτό και όταν ερμηνεύεται live αποκτά την πλήρη δυναμική της. Ειδικά η house σε συνδυασμό με φυσικά όργανα και φωνές αποκτά άλλη χροιά και χαρακτήρα. Ο στόχος της συναυλίας στο Μέγαρο είναι να αποδώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε αυτή τη δυναμική, και να «Γεφυρώσουμε» τον ηλεκτρονικό και τον φυσικό ήχο.

Yalena2 2– Θα επιτραπεί σε κανένα σημείο ο χορός για το κοινό;
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, οπότε και το κοινό ως επί το πλείστον θα είναι όρθιο. Ο χορός όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά θα λέγαμε κι ότι επιβάλλεται!

– Ποιο είναι το κύριο ενδιαφέρον σας επαγγελματικά, οι υπολογιστές ή η μουσική;
Προς το παρόν προσπαθώ να τα συνδυάσω. Ελπίζω ο συνδυασμός αυτός να συνεχίσει να είναι βιώσιμος για μένα και στο μέλλον!

– Πείτε μας μια ατάκα/ ρήση που σας εκφράζει.
Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.

– Προσεχή σχέδια;
Τα σχέδιά μου περιλαμβάνουν από την πλευρά των υπολογιστών την απόκτηση του Μεταπτυχιακού μου διπλώματος (?) και από την πλευρά της μουσικής πολλές live εμφανίσεις με την ακουστική μπάντα μου εν ονόματι “Morange” αλλά και με DJs. Στα σκαριά είναι και ένα καινούργιο κομμάτι με τον Dim Chord, το οποίο θα οπτικοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Πρόσωπα
Σχετικά Θέματα
Πρόσωπα
Αναστάσης Ροϊλός: Στη ζωή μου, πέρασα από στάδια παραίτησης, οπότε πάντα είχα πολύ μικρό άγχος καριέρας
Πρόσωπα
Ελίνα Τσιορμπατζή: Τα Τσουλάκια, οι Μικρές Ανάσες και η αγάπη για τη μεγάλη οθόνη
Art & Culture
Τα Καλογεράκια πάνε στην Εύβοια με το “Μέλισμα” της ΕΛΣ
Πρόσωπα
Βερόνικα Αργέντζη: Οι “Ρήτορες” μιλούν ακόμη για τις αγωνίες της σημερινής κοινωνίας
Πρόσωπα
Anissa Touati: Η κεραμική είναι μια γλώσσα μνήμης, τελετουργίας και κοινών ιστοριών
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ
Πρόσωπα
Vassilikos: Θα ήθελα να μπω στο σπίτι κάθε 15χρονου μουσικόφιλου και να αφήσω στα κρυφά ένα αντίτυπο του Reflections
Πρόσωπα
Βασιλική Τρουφάκου: Μια γυναίκα είναι υπόλογη για τα πάντα
Πρόσωπα
Κώστας Μακεδόνας: Ούτε η επιτυχία, ούτε τα λεφτά. Το κίνητρο ήταν και είναι η μουσική
Πρόσωπα
Γιάννης Νιάρρος: Τελείωσε για μένα το κομμάτι του ροκ σταρ
Art & Culture
Έχει η Αθήνα, Αυστραλία; Ο The Boy δημιουργεί μία
Art & Culture
Chronotopia: Οι νικητές του Βραβείου Τέχνης Γ. & Α. Μαμιδάκη και η Κρήτη μέσα από χιλιάδες φακούς