MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Είδαμε τη Γεωργία Νταγάκη στον Σταυρό του Νότου: “Κρητικό ροκ” πριν την ευρω-τουρνέ!

Μια Κρητικιά όνομα και πράμα! Στον Σταυρό του Νότου, η Γεωργία Νταγάκη μας επιφύλαξε ένα ζωηρό live με εξαιρετικούς συντελεστές, που έσμιξε την κρητική παράδοση με το ροκ. Ήταν μια εμφάνιση λίγο πριν πάρει πάρει “σβάρνα” την Ευρώπη μαζί με άλλους σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, για την φιλόδοξη παράσταση “The Other Side of Greece”. Και με βάση αυτό που είδαμε, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον η συμμετοχή της Γεωργίας θα ξεσηκώσει τους Ευρωπαίους!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η Γεωργία Νταγάκη πορεύεται κουβαλώντας τις αξίες της κρητικής παράδοσης όχι μόνο σαν μουσικός, αλλά και σαν άνθρωπος. Αν μας ρωτούσες πώς θα χαρακτηρίζαμε την σκηνική της παρουσία, θα την λέγαμε θεατρική και… παράφορη! Έτσι, στην κρητική της λύρα μπόρεσε να χωρέσει όλα τα “καλά”: και Θανάση Παπακωνσταντίνου, και Διονύση Σαββόπουλο, αλλά και Bob Dylan. Εξάλλου έχει στο ενεργητικό της σπουδαίες διεθνείς συνεργασίες, όπως με τον Goran Bregovic και τον Eric Burdon.

310395 10150342863069378 1622879312 nΣτον Σταυρό του Νότου, εκτός από τη Γεωργία, στην σκηνή έλαμψε και ο κιθαρίστας που τη συνόδευε. Ο Δημήτρης Λάππας είναι πραγματικός δεξιοτέχνης! Πρόσθετε σε όλη τη βραδιά το βάθος και την ισχύ ενός καλού live: ενθάρρυνε και στήριζε με εναλλακτικές διασκευές και αντισυμβατικά “γρατζουνίσματα” την ερμηνεύτρια, δίνοντας την εντύπωση πως είναι μια ορχήστρα μόνος του!

Και εκεί που λέγαμε ότι είχαμε ακούσει τα πάντα από μουσικούς συνδυασμούς με κρητική λύρα, ήρθε η σύμπραξη της Γεωργίας με τους Mr.Highway Band, που μας έδωσαν μια ιδέα μίξης κρητικού ήχου με αμερικάνικο folk.

Το σκηνικό “παρεάκι” συμπλήρωσαν ο Σταύρος Σιόλας που ερμήνευσε a cappella τα “Διόδια” και ο Παναγιώτης Μάργαρης που συνόδευσε τη Γεωργία στον “Ερωτόκριτο”.

Όπως σας είπαμε και στην αρχή, για την εκρηκτική αυτή μοντέρνα Κρητικοπούλα ακολουθεί ευρωπαϊκή τουρνέ με την πολυκαλλιτεχνική παράσταση “The Other Side of Greece“. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία του Φίλιππου Πλιάτσικα, με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να ενώνουν τη φωνή και την μουσική τους στο εξωτερικό. Οι προγραμματισμένες στάσεις της περιοδείες είναι οι εξής: 30 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, 22 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ, 23 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, 25 Νοεμβρίου στο Άμστερνταμ και τέλος στις 26 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Την κύρια φωτογραφία έχει τραβήξει η Ειρήνη Μιχοπούλου

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b