MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τις Μυκήνες προτείνει στους αναγνώστες του το CNN

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τα αρχαία ελληνικά μνημεία είναι ένας πόλος έλξης για επισκέπτες από όλον τον πλανήτη. Το CNN ανάμεσα σε 15 μνημεία, που ίσως οι αναγνώστες του δεν γνωρίζουν, συστήνει και τις Μυκήνες, την πόλη του θρυλικού Βασιλιά Αγαμέμνονα, δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο σε τουρίστες που λατρεύουν τα μνημεία του πολιτισμού, να επισκεφτούν την Ελλάδα (όχι πως το χρειάζονται κι ιδιαίτερα, καθώς σε αυτόν τον τομέα η χώρα μας είναι top προορισμός).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι “πολύχρυσες Μυκήνες” συστήνονται από το CNN ως ένας από τους πιο σημαντικούς, αν και όχι πιο γνωστούς, αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο, καθώς και ως ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO.

Εκτός από τις Μυκήνες, στην λίστα με αρχαιολογικά μνημεία από 15 χώρες, προτείνονται και δύο αρχαιολογικές τοποθεσίες από την Κύπρο. Συγκεκριμένα, το CNN συστήνει στους αναγνώστες του την αρχαία πόλη Κούριο με το αμφιθέατρο 3,5 χιλιάδων θέσεων και τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου.  

Επίσης, συστήνονται οι Θήβες της Αιγύπτου, το φρούριο-ανάκτορο του Ηρώδη του Μέγα στη Μασάντα (Ισραήλ), το οποίο έγινε τόπος μιας θρυλικής πολιορκίας των Εβραίων από τους Ρωμαίους (κάτι σαν το δικό μας Μεσολόγγι, αλλά πολλούς αιώνες πιο πριν). Επίσης, η αρχαία πόλη Γέρασα στην Ιορδανία με τα ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αργότερα την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι. Επίσης, η Καρχηδόνα στην Τυνησία, η οποία καταστράφηκε μεν από τους Ρωμαίους, αλλά στην συνέχεια την ξαναέχτισαν, καθώς και το Λουμπίνι στο Νεπάλ, τόπος γέννησης του Βούδα, αλλά και ο τάφος του Κομφούκιου στην Κίνα.

Άλλες περιοχές που παρουσιάζονται είναι επίσης οι ρωμαϊκές τοποθεσίες στις πόλεις Αρλ και Νιμ στη Γαλλία, οι ετρουσκικές νεκρόπολεις του Σερβετέρι και της Ταρκίνια στην Ιταλία, οι θρακικές αρχαιότητες στο Χάσκοβο Βουλγαρίας, το παλάτι του Διοκλητιανού στo Σπλιτ της Κροατίας, τα ντολμέν στην Κορέα, οι μεγαλιθικοί ναοί της Μάλτας,  και η πρωτεύουσα των Χετταίων, Χατούσα, στην Τουρκία. 

Το CNN αναφέρεται στις Μυκήνες, ξεκινώντας από τις ανασκαφές του Ερρίκου Σλίμαν και την ανακάλυψη της Χρυσής μάσκας του Αγαμέμνονα από τάφο το 1876- αν και εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσον το εύρημα ανήκει στον θρυλικό Βασιλιά. Ωστόσο η αυτοκρατορία των Μυκηνών ήταν πραγματική και επηρέασε βαθύτατα τον αρχαίο κόσμο, όπως γράφει το CNN. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά, όπως είναι φυσικό, στην Πύλη των Λεόντων. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Επιστροφή στην οδό ονείρων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Αφιέρωμα
Οι Kneecap έχουν ακόμα πολλά να πουν – Στο Rockwave θα τα ακούσουμε όλα
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες
Επίκαιρα
SNFCC Longevity Hub: Νέα πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ για την ενεργό και υγιή γήρανση
Art & Culture
Μια βουτιά στο «Πνευματικό Πεδίο» του Θεόδωρου Στάμου
Επίκαιρα
Η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό
Art & Culture
Καλοκαίρι στο ΕΜΣΤ με 3 νέες εκθέσεις – και το βλέμμα στην Ανατολή
Art & Culture
Systέma: Μια συμμαχία για την εξωστρέφεια των παραστατικών τεχνών
Αφιέρωμα
Αυτές είναι οι 30 μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα