MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια διεστραμμένη ιστορία photoshop, cyberbullying και βαθμοθηρίας σε ελληνικό σχολείο!

Μια συγκλονιστική ιστορία που ξεπερνά τα όρια ακόμα και του κινηματογράφου με πρωταγωνιστές μαθητές αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ταξίαρχος της υπηρεσίας δίωξης του αστυνομικού εγκλήματος, περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του Mega την περιπέτεια που πέρασε μία κοπέλα, πρώτη μαθήτρια σε ιδιωτικό σχολείο, που έπεσε θύμα του cyberbullying.

Κάποιοι έφτιαξαν μια σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το όνομά της. Παραποιώντας φωτογραφίες έβαλαν το κεφάλι της μαθήτριας σε σώματα γυμνών γυναικών σε σεξουαλικές στάσεις. Αυτό οδήγησε σε μεγάλο εξευτελισμό την άτυχη μαθήτρια, της οποίας το όνομα έγινε πρώτο θέμα στο ιδιωτικό της σχολείο.

Όπως αποκάλυψε ο ταξίαρχος, η ζωή της κοπέλας έγινε μαρτύριο, ενώ έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Η οικογένεια της μαθήτριας συνεργάστηκε με την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, μέχρι να βρεθεί ποιος το έκανε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αποκαλύφθηκε πως τελικά ο δράστης αυτής της διαπόμπευσης  ήταν ο δεύτερος μαθητής της τάξης. Και το έκανε για να καταστρέψει την κοπέλα και να γίνει αυτός πρώτος μαθητής στην θέση της!

Η ιστορία μας δείχνει βέβαια ένα ακόμα παράδειγμα σοκαριστικού cyberbullying, που για κάποιους είναι μια νέα πληγή για τα παιδιά. Μάλλον, με αυτόν τον τρόπο οι παλιές κακίες από μαθητές σε πιο αδύναμα παιδιά περνάνε τώρα και στο διαδίχτυο κι από εκεί στα σπίτια των παιδιών.
Αλλά αυτό που εμένα τουλάχιστον με εντυπωσιάζει, είναι ο τρόπος που σκεφτόταν ο δεύτερος μαθητής, για να εξαλείψει την πρώτη μαθήτρια. Τι ίντριγκα επινόησε, προκειμένου να καταστρέψει την «ανταγωνίστρια» του. Πού μπορεί να φτάσει ένα παιδί, μόνο και μόνο για το κυνήγι των βαθμών!

Κι αν για την πρωτιά στους βαθμούς ένας άνθρωπος (και μάλιστα μικρής ηλικίας) μπορεί να φτάσει να κάνει κάτι τόσο κακό σε μια συμμαθήτριά του, δεν είναι να απορούμε για τα φοβερά πράγματα που συμβαίνουν σε χώρους ισχυρού ανταγωνισμού, όπου αυτά που διακυβεύονται είναι πολύ πιο σοβαρά από το ποιος θα είναι απουσιολόγος.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b