MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες η Γαλλία- 17η στον κόσμο η Ελλάδα!

Η περσινή χρονιά δεν ήταν μια από τις καλύτερες τουριστικά χρονιές για την Ελλάδα. Παρ’ όλ’ αυτά η χώρα μας βρέθηκε στην όχι και τόσο ευκαταφρόνητη (για το μέγεθος της χώρας) 17η θέση της λίστας από τον οργανισμό τουρισμού του ΟΗΕ. Σε αυτήν την λίστα, βασισμένη σε στοιχεία του 2012, νούμερο 1 τουριστικός προορισμός ήταν η Γαλλία, την οποία επισκέφτηκαν 83 εκατ. τουρίστες πέρσι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά οι ΗΠΑ, (67 εκατ. τουρίστες). Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Γαλλία, αν και περισσότεροι, άφησαν λιγότερα χρήματα στους Γάλλους. Συγκεκριμένα, τα 83 εκατ. τουρίστες στην Γαλλία ξόδεψαν 40 δισ. €, ενώ τα 67 εκατ. τουρίστες στην Αμερική έφτασαν τα 94 δισ. €, ξοδεύοντας κατά κεφαλήν τα τριπλάσια χρήματα!

Η Κίνα  και η Ισπανία ισοβαθμούν στην τρίτη θέση (57,7 εκατ. τουρίστες) με τους Ισπανούς να κερδίζουν ελαφρώς όμως τους Κινέζους σε έσοδα με 41 δισ. €, έναντι 37 δισ. € της Κίνας. 

Στην πέμπτη θέση η Ιταλία με 46,4 εκατ. τουρίστες που της απέδωσαν 30 δισ €. Στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε το 2012 η Τουρκία με 35,7 εκ. τουρίστες και συνολικά έσοδα 19 δισ. €.

Ακολουθούν η Γερμανία, η Βρετανία , η Μαλαισία και η Ρωσία ενώ η Αυστρία βρίσκεται στην 11η θέση. Χονγκ Κονγκ, Μεξικό, Ουκρανία, Ταϊλάνδη και Καναδάς συμπληρώνουν την λίστα μέχρι την δέκατη έκτη θέση. 
Santorini Greece
Η Ελλάδα είναι στην 17η θέση με 15, 5 εκατ. τουρίστες το 2012, οι οποίοι της απέδωσαν περίπου 10 δισ. € στο ΑΕΠ της, όπως υπολογίζουν τα στοιχεία του ΟΗΕ. Φέτος περιμένουμε περισσότερα κέρδη, πάντως, καθώς όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός πάει σημαντικά καλύτερα από πέρσι. 

Η μελέτη έδειξε ακόμη ότι δημοφιλέστερη τουριστική πόλη ήταν για το 2012 η Μπανγκόκ με 16 εκατ. επισκέπτες, ακολούθησε το Λονδίνο, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων με 15,96 εκατ. τουρίστες και στην τρίτη θέση βρέθηκε το Παρίσι με 13,92 εκατ.τουρίστες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη με 11,75 εκατ. τουρίστες και στην πέμπτη θέση η Νέα Υόρκη με 11,5 εκατ. επισκέπτες.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b