MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αλλάζει τον ορισμό του γάμου το λεξικό της Οξφόρδης για να συμπεριλάβει τους γκέι

Μετά τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης δεν θα μπορούσε να αφήσει ίδιο τον ορισμό του γάμου. Για αυτό το λόγο, αποφάσισε να εμπλουτίσει τη σημασία της λέξης.

Monopoli Team

Ο ορισμός που υπήρχε μέχρι σήμερα στο Oxford English Dictionary για τον γάμο ήταν “η επίσημη ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας, όπως αναγνωρίζεται από το νόμο, με βάση του οποίου ονομάζονται ο σύζυγος και η σύζυγος”. Μαζί με τον κανονικό ορισμό υπήρχε και η εξής διευκρίνηση (σε ορισμένες δικαιοδοσίες) η ένωση μεταξύ συντρόφων του ίδιου φύλου”.

 
Εκπρόσωπος του Oxford University Press δήλωσε: “Παρακολουθούμε συνεχώς τους όρους στα λεξικά μας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε λέξεις που η χρήση τους αλλάζει”. Συνεπώς, από εδώ και στο εξής ο ορισμός του γάμου στο λεξικό της Οξφόρδης θα αλλάξει, ώστε να αφορά όχι μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά και τα ομοφυλόφιλα. 

Βέβαια, το λεξικό της Οξφόρδης δεν είναι το πρώτο που προχωράει στην αλλαγή της σημασίας του γάμου. Ήδη, ο όρος έχει διαφοροποιηθεί στο γαλλικό λεξικό Larousse,μάλιστα πριν νομιμοποιηθούν οι γάμοι των γκέι στη Γαλλία.

Η απόφαση υπέρ το γάμο γκέι ζευγαριών στο Ηνωμένο Βασίλειο λήφθηκε στις 17 Ιουλίου και πρόκειται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή μέσα στο 2014. Οι γάμοι θα επιτρέπονται σε Αγγλία και Ουαλία, ενώ δεν έχουν επιτραπεί ακόμα στην Ιρλανδία.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b