MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής Ημέρα των Μουσείων: τι μπορούμε να κάνουμε και πού;

Με αφετηρία το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, με τίτλο (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή, τo Σάββατο 18 Μαΐου όλα τα μουσεία της πόλης μας διοργανώνουν για το κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων χορού, θεάτρου, εκπαίδευσης, λόγου και μουσικής. Βρείτε εδώ συγκεντρωμένα όλα τα μουσεία και τις δράσεις τους.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη
Μουσείο Μπενάκη: Διοργανώνει 10 ζωντανά εργαστήρια στους χώρους του Μουσείου, όπου τεχνίτες – καλλιτέχνες και δημιουργοί εμπνέονται από τα ιστορικά εκθέματα και αποκαλύπτουν βήμα – βήμα τα μυστικά της τέχνης τους μπροστά στα μάτια σας. Επιπλέον, δημιουργούνται 3 εκπαιδευτικά εργαστήρια αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους. Πληροφορίες εδώ.
Διεύθυνση: Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας
Τηλέφωνο: 210 367 1000

Μουσείο Γουλάνδρη Φυσικής Ιστορίας: Στο πλαίσιο της έκθεσης «Κλιματική Αλλαγή και Μνημεία» ξεναγήσεις, χειροτεχνίες, περιβαλλοντικά παιχνίδια, παράσταση του Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη των Θανάση και Κώστα Σπυρόπουλου (Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ) και θεατρικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τον Μύθο του Ιάσωνα για τους μικρούς φίλους. Ταυτόχρονα, διοργανώνονται εργαστήρια Βοτανικής, Χερσαίας Ζωολογίας και Υδροβιολογίας. Επίσης, στη βιβλιοθήκη του Κέντρου ΓΑΙΑ θα γίνει ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού «Φτιάχνω ένα βιβλίο για το περιβάλλον». Οι επισκέπτες θα μπορούν ακόμα να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Ιπποκρατική Ιατρική δια μέσου των Αιώνων». Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ώρες λειτουργίας: 10 – 4. Ελεύθερη είσοδος
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, 145 62 Κηφισιά

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Από το Σάββατο 18 έως την Δευτέρα 20 Μαΐου, το Μουσείο παρουσιάζει στο κοινό εκδηλώσεις χορού, θεάτρου, λόγου και μουσικής, που εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας του Μουσείου και συνδυάζονται με την παραδοσιακή του αποστολή για διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Διεύθυνση: Πατησίων 44, Αθήνα
Τηλέφωνα: 2132144891, 2132144893

Μουσείο Ακρόπολης: Το μουσείο γιορτάζει κόβοντας αναμνηστικά μετάλλια σε σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα τον πετεινό που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και τους πολεμιστές της πόλης. Την ημέρα αυτή, το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο. Στον προαύλιο χώρο του, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου, θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, την διεύθυνση έχει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Παράλληλα, στο διάστημα 16 έως 19 Μαΐου 2013, το Μουσείο Ακρόπολης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art Athina, στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), με παρουσίαση ποιοτικών αντιγράφων από τις συλλογές του. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Διεύθυνση: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15,11742 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 9000900

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Το ΒΧΜ οργανώνει σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Ένα ταξίδι στα χρόνια του Βυζαντίου και στις κοινότητες των Ρωμιών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα
Τηλέφωνο: 213 213 9572

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων με δράσεις ακόμα και για παιδιά. Ξεναγήσεις, προβολές ταινιών και street party είναι μερικές από τις δραστηριότητες που οργανώνει για να τιμήσει αυτή την μέρα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1
Τηλέφωνο: 210 7228321-3

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το ΕΜΣΤ παρουσιάζει το έργο Ελένη της Ρένας Παπασπύρου και της Άσπας Στασινοπούλου. Συγχρόνως, το Σάββατο 18 Μαΐου θα εγκαινιαστεί στο Χώρο των Νέων Μέσων η διαδικτυακή έκθεση Hybrid city online resource, ενώ διαθέσιμες παραμένουν στο κοινό οι τρέχουσες εκθέσεις του μουσείου με διάρκεια έως 26 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου Β 17 – 19 Ρηγίλλης, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 9242111-3

 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b