MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tα πιο ακριβά μενού στον κόσμο

Αν παραπονιέστε για τις υψηλές τιμές που διατηρούν ακόμα κάποια καλά εστιατόρια σκεφτείτε ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν διστάζουν να “επενδύσουν” ακόμα και 1000 ευρώ για ένα πιάτο υψηλής γαστρονομίας! Συγκεντρώσαμε τα πιο ακριβά μενού του κόσμου (η τιμή αφορά το μενού δυο ατόμων), που υποθέτουμε δεν προτείνονται τόσο σε καλοφαγάδες αλλά σε γευσιγνώστες.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

21-addison-at-the-grand-del-mar-san-diego-calif“Addison” εστιατόριο στο Grand Del Mar
Το πιάτο κοστίζει 470 δολάρια για 2 άτομα. Το εστιατόριο είναι γνωστό για τις minimal πινελίες των πιάτων του, αν έτσι ορίζεται το να μένεις νηστικός.
                                                                                   

17-alinea-chicago-il“Alinea” εστιατόριο στο Σικάγο
Το πιάτο στοιχίζει 530 δολάρια για δύο άτομα. Το Alinea είναι το μόνο εστιατόριο στο Σικάγο με τρία αστέρια Michelin. Η παρουσίαση του πιάτου σε στυλ avant-garde αποδεικνύει την ικανότητα της μοριακής γαστρονομίας.
  
16-the-french-laundry-yountville-calif“The French Laundry” στο Yountville
Το πιάτο κοστίζει 540 δολάρια για δύο άτομα. Το French Laudry αποτελεί την Μέκκα της γαστρονομίας λόγω της εκπληκτικής τοποθεσίας του, της καταπληκτικής εξυπηρέτησης και του εξαιρετικού φαγητού.                     
     

15-la-pergola-rome-italy“La Pergola” στη Ρώμη, Ιταλία

Με κόστος 546 δολάρια για δύο άτομα. Θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο εστιατόριο της Ρώμης. Το La Pergola με θέα στο Monte Mario, προσφέρει ανεπανάληπτες γαστρονιμικές εμπειρίες.

11-sukiyabashi-jiro-tokyo-japan“Sukiyabashi Jiro” στο Tόκιο
Ο 87χρονος σεφ Jiro είναι ο master του σούσι σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πιάτο αυτό που είναι φτιαγμένο από τα χέρια του κοστίζει 604 δολάρια για δυο άτομα.
                                                              
       

                                                                           
6-le-louis-xv-monte-carlo-monaco“Le Louis XV” στο Mόντε Κάρλο
Το συγκεκριμένο εστιατόριο φημίζεται για τον σεβασμό που δείχνει στην Μεσογειακή κουζίνα. Πιάτα από την Μεσόγειο που όμως κοστίζουν 800 δολάρια, όπως το εικονιζόμενο.

4-masa-new-york-ny“Masa” στη Nέα Υόρκη
Ασχολείται με το σούσι σε όλο του το μεγαλείο. Έιναι γνωστό για την ποιότητα με την οποία προσεγγίζει την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το συγκεκριμένο πιάτο κοστίζει 900 δολάρια για δυο άτομα

“Guy Savoy” στο Παρίσι

1-guy-savoy-paris-franceΔικαιολογημένα κατέχει την πρωτιά στη λίστα με τα πιο ακριβά μενού στο κόσμο αφού το πιάτο που βλέπεται κοστίζει 1.228 δολάρια για δυο άτομα. Σε ποιόν δεν πέφτει βαρύ ένα τέτοιο δείπνο;
 
 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b