MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Kinky πρωταπριλιάτικο: Η κριτική της συντρόφου του Ολάντ για τις Πενήντα αποχρώσεις του γκρι!

Οι Πενήντα αποχρώσεις του γκρι είναι γνωστό ότι αποτελούν την πιο μεγάλη ένοχη απόλαυση των σημερινών γυναικών (μεγάλη ως προς το απόλαυση και όχι ως προς το ένοχη). Σε αυτήν δεν μπόρεσε να αντισταθεί ούτε η πρώτη κυρία της Γαλλίας, η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, η οποία θέλησε να γράψει κριτική και στα τρία βιβλία της Ε. Λ. Τζέιμς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Βαλερί Τριερβελέρ θέλησε να γράψει μία κριτική της διάσημης ερωτικής τριλογίας (της λεγόμενης και “πορνό της μαμάς”) για το περιοδικό με το οποίο ακόμη συνεργάζεται, το «Παρί Ματς». Για να γίνει το κείμενό της πιο επίκαιρο, η πρώτη κυρία της Γαλλίας το έκανε λοιπόν πιο προσωπικό και περιέγραψε με πολλές πικάντικες λεπτομέρειες, πώς η συγγραφέας Ε. Λ. Τζέιμς βοήθησε και την ίδια να απελευθερωθεί σεξουαλικά.

Αλλά το κείμενο λογοκρίθηκε και δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Ο νέος σύμβουλος επικοινωνίας του γάλλου Προέδρου, ο Κλοντ Σεριγιόν, ο οποίος «κόντεψε να πνιγεί διαβάζοντάς το», έπνιξε και το κείμενο που αναφερόταν όχι μόνο στην κρεβατοκάμαρα του Κρίστιαν Γκρέι, αλλά και σε αυτήν του Προέδρου Ολάντ. 

«Να γράφει η πρώτη κυρία σε ένα περιοδικό τόσο δημοφιλές όσο το Παρί Ματς πώς καταβρόχθισε αυτά τα βιβλία, πόσο της άρεσαν και πώς άλλαξε εξαιτίας τους η ζωή της… δεν πάμε καθόλου καλά!», σχολίασε στον γαλλικό ιστότοπο Rue89 ανώνυμη πηγή μέσα από το Ελιζέ.

Μόνο που τίποτε από αυτά δεν είναι αλήθεια. Ούτε η κριτική της Βαλερί, ούτε η λογοκρισία αυτής. Πρόκειται για μια πρωταπριλιάτικη φάρσα στην Γαλλία, που συνδυάζει την ατίθαση πρώτη κυρία με το πάντα επίκαιρο θέμα της τριλογίας της Ε. Λ. Τζέιμς.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b