MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεν καταλαβαίνω την “τουρκόφωνη” διαφήμιση του Mega για τα ελληνικά σίριαλ

Φαίνεται ότι στην Ελλάδα όχι μόνο οι πολιτικοί, αλλά και τα κανάλια νιώθουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν μνήμη και δεν θυμούνται τίποτα. Ξέρουμε πως οι πολιτικοί σου τάζουν κάτι και την αμέσως επόμενη μέρα απαιτούν να το ξεχάσεις, σαν να μην ειπώθηκε ποτέ. Αλλά, την ίδια απαίτηση αμνησίας εγείρουν και τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το Mega, ας πούμε, έβγαλε τώρα μία διαφήμιση. Βάζει τους έλληνες ηθοποιούς διαφόρων ελληνικών σειρών να μιλάνε στα τούρκικα. Και γράφει μετά ότι, κατόπιν απαίτησης εκατομμυρίων Ελλήνων τηλεθεατών, οι ελληνικές σειρές επιστρέφουν. Η χρήση της τουρκικής γλώσσας είναι ένα προφανές ειρωνικό σχόλιο για την πλημμύρα τουρκικών σίριαλ, που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα στην Ελλάδα, λες και θα μας κατακτήσουν οι Τούρκοι επειδή ο κόσμος βλέπει τον Σουλεϊμάν, την Φατμαγκιούλ και τα άλλα.

Εμένα τα τούρκικα σίριαλ δεν μου αρέσουν, γιατί δεν μου αρέσουν γενικά οι σαπουνόπερες. Αλλά είμαι εντελώς αρνητικός με όλη αυτή την κινδυνολογία, ότι οι Τούρκοι κάνουν πολιτισμική διείσδυση ή ότι κινδυνεύει η ελληνικότητά μας κτλ. Αλλά εδώ δεν μας ενδιαφέρει αν τα τουρκικά σίριαλ είναι καλά ή κακά. Είναι ότι τα ειρωνεύεται η διαφήμιση ενός καναλιού που παίζει αβέρτα τουρκικά σίριαλ.

Προφανώς, επειδή ξέρουν πως τα τούρκικα πουλάνε, σκέφτηκαν να βάλουν και τους Έλληνες ηθοποιούς να μιλήσουν στα τούρκικα, για να τραβήξουν την προσοχή της κοινής γνώμης. Ένα φτηνό τρικ, κατά την γνώμη μου, που σε μεγάλο βαθμό γυρίζει μπούμερανγκ. Γιατί ο κόσμος δεν ξεχνάει πως το Mega είναι από τα κανάλια που έχουν παίξει πολλά τουρκικά σίριαλ.

Αλλά ακόμα κι αν το ξεχνάει, θα το ξαναθυμηθεί από το ίδιο το πρόγραμμα του Mega, που συνεχίζει να παίζει τουρκικό καθημερινό σίριαλ.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b