MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Με το ίδιο μέτρο του Σαίξπηρ στο Beton7

Η παράσταση ‘Με το ίδιο μέτρο’ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού από 6 έως 28 Φεβρουαρίου θα παίζεται στην σκηνή του Beton7 στα πλαίσια φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές Συνθέσεις” με βάση τα έργα του μεγάλου Ελισαβετιανού δραματουργού.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το «Με το ίδιο Μέτρο» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αντισυμβατικά έργα του Σαίξπηρ. Ισορροπεί μεταξύ της κωμωδίας και της τραγωδίας, οριοθετώντας έτσι την «ενδιάμεση» κατάσταση μιας ηθικής κρίσης.

Η λαγνεία, ο πόθος και οι ηδονικές απολαύσεις έχουν απλωθεί σα μολυσματική ασθένεια στη Βιέννη του εκκεντρικού Δούκα, όταν εκείνος αποφασίζει να φύγει. Στη θέση του βάζει τον συντηρητικό, μέχρι υστερίας υποταγμένο στις επιταγές του Νόμου, Λόρδο Άγγελο, μήπως καταφέρει εκείνος να πατάξει τη διαφθορά και τα έκλυτα ήθη. Η ανατροπή ξεκινάει όταν η Ισαβέλλα, μια γυναίκα αφοσιωμένη στη Χριστιανική πίστη, χτυπάει την πόρτα του Άγγελου ζητώντας έλεος για τη ζωή του αδερφού της.

Έξι ηθοποιοί σε διπλούς ρόλους ξετυλίγουν την dramedy του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού. Δολοπλοκίες, μεταμφιέσεις, σεξ, σκάνδαλα, ηδονή και μεταμέλεια, στη ρίζα μιας υπέρβασης που θνητός κανείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. Ο Σαίξπηρ βάζει τους ήρωες του έργου απέναντι σε διλήμματα που τους προκαλούν και τους αποκαλύπτουν. H παράσταση διατηρεί το στοιχείο του χιούμορ, καθώς προσεγγίζει τους χαρακτήρες με κατανόηση την ώρα που γλιτστρούν από τα ηθικά σκαλοπάτια ενώ προσπαθούν να τ’ανέβουν.

 
 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία: Αρασέλη Λαιμού


Παίζουν: Αλέξια Σαραντοπούλου, Μαριάνα Καψιμάλη, Pierre Magendie, Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Νεφέλη Ανανιάδη, Χρήστος Μασσαλάς

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b