MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θησέας και Αριάδνη στο Badminton- Περιπέτεια με άρωμα Ελλάδας!

Μπορεί στον ελληνικό κινηματογράφο να μην βλέπουμε έργα με δράση, αλλά το θέατρο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, με μια περιπέτεια εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία: το «Θησέας και Αριάδνη» που ανεβαίνει στο θέατρο Badminton σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το έργο παρουσιάζει τους άθλους του Θησέα, προσθέτοντας του και συντρόφους, για να έχει παρέα, στον δρόμο του προς την Αθήνα. Εκεί τον αναγνωρίζει ως γιο του ο πατέρας του Αιγαίας, βασιλιάς της Αθήνας. Ακολουθεί η περιπέτειά του στην Κρήτη και η θρυλική μάχη με τον Μινώταυρο, το μύτο της Αριάδνης και τα γνωστά απ’ την μυθολογία, μέχρι την αυτοκτονία του Αιγαία και την διαδοχή του από τον Θησέα στον θρόνο.

Ο όρος παιδική παράσταση γενικά περισσότερο υπάρχει, μου φαίνεται, για να απενοχοποιεί θέματα που δείχνουν λιγότερο κουλτουριάρικα, όπως μια περιπέτεια, παρά ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδάκια. Ο Θησέας και Αριάδνη είναι μια παράσταση που απευθύνεται και στα παιδιά και στους γονείς που θα πάνε να την δουν, αλλά και σε ένα ευρύτερο κοινό. Είναι ένα έργο που δεν φτάνει σε βάθη ερμηνευτικά και κειμενικά. Η λογική του είναι να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα και να αναπαραστήσει μια περιπέτεια μυθολογική επί σκηνής. Σε αυτό το αποτέλεσμα συμβάλλουν το καλό στήσιμο των ηρώων πάνω στο σανίδι, ο γρήγορος ρυθμός της παράστασης και η ευρηματική σκηνογραφία, που καταφέρνει να αναπαριστά με εντυπωσιακό τρόπο ευφάνταστες μυθολογικές εικόνες.

εσωτερική THISEAS ARIADNI

Το κείμενο ήταν αρκετά ποιητικό και δεν σκάλωνε σε άχρηστες λεπτομέρειες, αλλά μου φάνηκε κάπως βαρύγδουπο για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου έργου. Του Γιάννη Στάνκογλου (Θησέας) -και λόγω εικόνας- του πηγαίνουν τέτοιοι ρόλοι. Η Ηλέκτρα Νικολούζου επίσης δείχνει πολύ ταιριαστή επιλογή.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανώλη Παντελιδάκη παραπέμπουν σε μεγάλο φάσμα εικόνων από την ελληνική αρχαιότητα, είτε την μινωική Κρήτη (στα κομμάτια που δείχνει την περιπέτεια του Θησέα στην Κρήτη), είτε τους προκλασικούς και τους κλασικούς χρόνους (κυρίως στον τρόπο που αναπαριστά τους αρχαίους Θεούς). Αλλά και οι χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου έχουν στοιχεία της ελληνικής κληρονομιάς και ιδίως των παραδοσιακών χορών της Κρήτης.
2THISEAS ARIADNI 9626

Συνολικά, η παράσταση Θησέας και Αριάδνη σε ταξιδεύει εικαστικά και χορευτικά σε διαφορετικές περιόδους της ελληνικής παράδοσης. Με εντυπωσιακά σκηνικά, καλοφτιαγμένες χορογραφίες και άφθονη δράση προσφέρει μια ασυνήθιστα πλούσια θεατρική εμπειρία στους μικρούς φίλους του θεάτρου και όχι μόνο.

Γιώργος Σμυρνής

Παίζεται Σάββατο: 15:00 και Κυριακή: 11:30, 15:00
Στο θέατρο Badminton- Περισσότερα ΕΔΩ

 
 
 

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b