MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Wonky Doll and the Echo μας συστήνονται λίγο πριν ανοίξουν την συναυλία των I Like Trains: “Δεν υπάρχουν κακά είδη μουσικής”

Αν τα μουσικά σας ακούσματα δεν πηγάζουν από “συνήθεις ύποπτες” mainstream δεξαμενές, τότε είναι πιθανό να είχατε ήδη μια πρώτη επαφή με τον ήχο των Wonky Doll and the Echo, είτε ακούγοντάς τους σε κάποιο live είτε πετυχαίνοντάς τους σε κάποιο “ψαγμένο” ραδιόφωνο. Το ελληνικό συγκρότημα με τον αγγλόφωνο στίχο, που μετρά δυόμισι χρόνια ζωής (σχηματίστηκαν στα μέσα του 2010) και δείχνει να έχει μια πολλά υποσχόμενη πορεία μπροστά του, ανοίγει στις 15 Δεκεμβρίου την συναυλία των “loved and respected” Βρετανών I Like Trains στο Κύτταρο, και με αφορμή το συγκεκριμένο opening act, μας κάνει μια εισαγωγή στην μουσική του ταυτότητα.Συνέντευξη στον Ορέστη Βέλμαχο και την Αργυρώ ΣταυρίδηPhoto: Νίκος Κατσαρός

Monopoli Team

Τι όνομα είναι πάλι αυτό…;
George Lemons: Το όνομά μας συμβολίζει κάτι το όμορφο άλλα φθαρμένο ίσως από την κακομεταχείριση…

Είστε ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2010, σε μια εποχή δύσκολη για την ελληνική μουσική και την ελληνική κοινωνία γενικά. Ποιες είναι οι σκέψεις σας υπό αυτές τις επαγγελματικές συγκυρίες;
George Lemons: Οι Έλληνες βρίσκονται σε αρκετά δύσκολη θέση οικονομικά και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, και εμείς το βιώνουμε και οι οικογένειές μας. Οι θυσίες καθημερινά γίνονται πιο δύσκολες. Ίσως θα έπρεπε όμως να είναι αυτές οι δυσκολίες ερέθισμα και κίνητρο για δημιουργία.

Ο αγγλόφωνος στίχος που τραγουδιέται από Έλληνες δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ ελληνικό κοινό (με λίγες εξαιρέσεις). Σας προβλημάτισε αυτό;
George Lemons: Ο αγγλόφωνος στίχος ήρθε αυθόρμητα για να συνοδεύσει τη μουσική μας, αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε τον ελληνικό στίχο ή την ελληνική μουσική. Δεν υπάρχουν κακά είδη μουσικής…

Μπορείτε να δώσετε μια “ταυτότητα” στο μουσικό σας ύφος;
George Lemons: Μάλλον όχι… Ίσως όταν ξεκινάγαμε να είχαμε στο νου μας ακριβώς τι θέλουμε αλλά πλέον κάθε μέρα ψάχνουμε να εξερευνήσουμε διαφορετικά μονοπάτια. Σίγουρα έχουμε ως βάση την ανεξάρτητη σκηνή.

Κώστας: Επίσης, επειδή στη σύνθεση αρκετών κομματιών η σωστή συνεργασία παίζει μεγάλο ρόλο, με τον καιρό νομίζω θα γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες δουλειές. Είναι ένα από τα θετικά που μας δίνει ο χρόνος.

Η πρώτη δισκογραφική σας δουλειά, το album “Pleasant Thoughts”, πώς σας φάνηκε σαν εμπειρία; Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα συγκρότημα που ηχογραφεί σε ένα “μη επαγγελματικό” στούντιο;
George Lemons: Ήμασταν λίγο τυχεροί στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Ηλίας (YIOS) και εγώ ασχολούμαστε αρκετά χρόνια με τον ήχο, κυρίως βέβαια σε πιο ηλεκτρονικά και experimental είδη. Επίσης, ήμασταν τυχεροί γιατί αποκτήσαμε σιγά σιγά ένα μέρος του εξοπλισμού που χρειαζόμασταν αλλά και γιατί είχαμε φίλους που μας δάνεισαν μηχανήματα όταν τα χρειαστήκαμε. Μπορεί να βλέπουμε τώρα τα πράγματα που θα θέλαμε να αλλάξουμε, αλλά το Pleasant Thoughts έχει την αισθητική που θέλαμε να έχει. Το ντεμπούτο μας είναι το πρώτο κάλεσμα στον κόσμο των Wonky Doll and the Echo και αυτό τον κόσμο τον δημιουργήσαμε μόνοι μας, οπότε αντιπροσωπεύει απόλυτα τα πρώτα μας βήματα.

Γιατί βινύλιο σήμερα; (το πρώτο τους LP κυκλοφόρησε σε δίσκο βινυλίου 300 αριθμημένων αντιτύπων από τη Geheimnis Records, αλλά και σε παράλληλη ηλεκτρονική μορφή, διαθέσιμη τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του δίσκου)
George Lemons: Εφόσον σήμερα ακούμε μουσική κυρίως μέσω του internet, online ή κατεβάζοντας αρχεία mp3, τι πιο όμορφο από το να κυκλοφορούσε παράλληλα και κάτι συλλεκτικό! Μου αρέσει το βινύλιο, έχει μεγάλο εξώφυλλο, μεγάλο ένθετο και γλυκό ήχο.

Νέα ελληνικά συγκροτήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δίπλα σε άλλους καλλιτέχνες, σε νυχτερινές πίστες. Εσείς θα κάνατε κάτι τέτοιο αν δεχόσασταν σχετική πρόταση ή θα θέλατε να κινηθείτε μόνο δισκογραφικά και συναυλιακά;
George Lemons: Μόνο στον ΛΕ-ΠΑ… Αλλά πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω να μας γίνει τέτοια πρόταση ποτέ έτσι κι αλλιώς. Οπότε, μόνο δισκογραφικά και συναυλιακά.

Αποδέχεστε τον όρο “support group”;
George Lemons: Δεν νομίζω ότι είναι υποτιμητικό να κάνει ένα group support, ιδιαίτερα αν γίνεται σε καλλιτέχνες που πραγματικά εκτιμάει.

Τι περιλαμβάνει το προσεχές επαγγελματικό σας πρόγραμμα;
Κώστας: Ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις που θα σας αποκαλύψουμε σύντομα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον.

Δείτε πληροφορίες για την συναυλία των I Like Trains – opening act: Wonky Doll and the Echo, εδώ

Οι Wonky Doll and the Echo είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε στα μέσα του 2010. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα ιδιότυπο κράμα post-punk, indie rock και 80s αισθητικής, ενσωματώνοντας ωστόσο στοιχεία της σύγχρονης alternative σκηνής, δημιουργώντας έτσι έναν ιδιαίτερο ήχο που άλλοτε είναι μινιμαλιστικός, άλλοτε εμπλουτίζεται από etherial κιθάρες και synths. Ηχογράφησαν το Promo CD/EP τους τον Δεκέμβριο του 2010, και τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά τους, σε δίσκο βινυλίου 300 αριθμημένων αντιτύπων από τη Geheimnis Records, αλλά και σε παράλληλη ηλεκτρονική μορφή, διαθέσιμη τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του δίσκου. Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε από τους ίδιους στο αυτοσχέδιο studio τους σε ένα σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 κομμάτια, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει να ακούγονται δυνατά σε ελληνικά και ξένα ραδιόφωνα (Best 92.6, Salford City radio [GB], RUM 97.5 [PT]). Επίσης, έχουν παίξει ζωντανά είτε μόνοι τους, είτε στα πλαίσια φεστιβάλ σε γνωστά venues της Αθήνας, όπως το Six d.o.g.s, το Bios, το 7 Sins και το Nouvelle Decadence, ενώ έχουν εμφανιστεί ως support στις συναυλίες δύο εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων της dark alternative σκηνής, τους Clan of Xymox και The Frozen Autumn στο Κύτταρο, το Δεκέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012 αντίστοιχα.

Ιστοσελίδα: www.wonkydollandtheecho.com

Facebook: www.facebook.com/WonkyDollandtheEcho

SoundCloud: www.soundcloud.com/wonky-doll-and-the-echo

Twitter: http://twitter.com/wdecho

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/99AN768ekuU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b