MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ρεζιλίκι για NBC: Δεν κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11 Σεπτεμβρίου γιατί είχαν συνέντευξη τη μαμά της Kim Kardashian!

Συγνώμη ζητάει το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC για το ρεζιλίκι που συνέβη στην επέτειεο της 11 Σεπτεμβρίου με το χτύπημα της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους. Ενώ τα άλλα δίκτυα (ABS και CBC) τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 8:46 ώρα Αμερικής, την ώρα δηλαδή που το πρώτο αεροπλάνο χτύπησε τον ένα από τους δίδυμους πύργους, προς τιμήν των χλιάδων θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης, το NBC έδειχνε κανονικά πρόγραμμα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Και τι πρόγραμμα ήταν αυτό; Η συνέντευξη της Kris Jenner, μητέρας της γνωστής Kim Kardashian, η οποία έχει γίνει διάσημη για την προσωπική της πορνοταινία και διάφορα reality προγράμματα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε κάποιες ταινίες. Η Kim με την απήχησή της έχει κάνει γνωστή και τη μητέρα της στο ευρύ κοινό, ενώ έχουν υπάρξει έντονες φήμες πως η Kris Jenner βρίσκεται πίσω από την απόφαση της κόρης της να κάνει την προσωπική της ταινία, που την έκανε διάσημη παγκοσμίως.

Η Kris Jenner, λοιπόν, αυτή η τεράστια φυσιογνωμία, έδινε συνέντευξη. Πώς ήταν δυνατόν το NBC να την κόψει για να κρατήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11 Σεπτεμβρίου; Άλλωστε το θέμα, για το οποίο μιλούσε η Kris Jenner ήταν μεγάλο και φλέγον: η νέα της πλαστική εγχείρηση στο στήθος! Για ένα τόσο… μείζον ζήτημα, οι νεκροί της 11 Σεπτεμβρίου θα μπορούσαν να περιμένουν!

Βλέπουμε ότι η κίτρινη τηλεόραση στις ΗΠΑ είναι ο κανόνας πλέον. Το NBC δέχτηκε έντονη κριτική για το θέμα και ο Πρόεδρος του καναλιού εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία ζητά μια απρόθυμη συγνώμη. “Αν και αφιερώσαμε αξιοσημείωτο χρόνο στην κάλυψη των εκδηλώσεων της επετείου, ωστόσο ενοχλήσαμε κάπως αρκετούς από τους τηλεθεατές σας… και γι’ αυτό ζητάμε συγνώμη” τόνισε ο Πρόεδρος σε ένα μέμο για τους εργαζόμενους στο κανάλι του.

Και πώς να είναι πρόθυμη; Αν ένα δίκτυο έχει μάθει να λειτουργεί με μόνο γνώμονα την τηλεθέαση, σίγουρα κατά βάθος στηρίζει την επιλογή του να αδιαφορήσει για την ενός λεπτού σιγή. Η μητέρα της Kardashian είναι με βάση τις τηλεθεάσεις πολύ σημαντικότερη από την επέτειο. Πάντως, το NBC στην απολογία του- και προκειμένου να δείξει ότι έκανε το καθήκον του ως κανάλι- δηλώνει ότι αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στην κάλυψη των εκδηλώσεων προς τιμή των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης. Μάλλον όμως γι’ αυτό μετανιώνει, παρά για τη συνέντευξη της Kris Jenner.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b