MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ποιητικό Θέατρο

Ο Θησαυρός του Οδυσσέα στην αυλή του «Ακαδήμεια»

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Κοχύλι» παρουσιάζει στην αυλή του «Ακαδήμεια» κάθε Τετάρτη από 20 Ιουνίου μέχρι τις 18 Ιουλίου στις 20.30 την παράσταση “Ο Θησαυρός του Οδυσσέα”.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Εν αρχή είναι ο λόγος. Εν αρχή είναι ο Όμηρος. Ο 11χρονος Νικόλας σε ένα συντροφικό ταξίδι με τον πατέρα του ανακαλύπτει τη δύναμη και την αξία του λόγου μέσα από τα ομηρικά έπη, τα κείμενα που αποτελούν το ξεκίνημα της τέχνης του λόγου για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στον 21ο αιώνα η τεχνολογία γίνεται άξιος συνοδοιπόρος τους στο δρόμο για την ανακάλυψη αυτού του μοναδικού θησαυρού.

Σημείωμα του σκηνοθέτη 
Τον περασμένο χειμώνα, στην Ομάδα Ανάγνωσης που οργανώσαμε στο σχολείο των παιδιών μου, είχα την τύχη να διαβάσω την Οδύσσεια σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού. Βλέποντας την ανταπόκριση που υπήρχε και το ενδιαφέρον των παιδιών για τις περιπέτειες του Οδυσσέα, αποφασίσαμε μαζί με το γιο μου Νικόλα, μαθητή της Πέμπτης Δημοτικού να φτιάξουμε μια θεατρική παράσταση και να αφηγηθούμε μαζί, κάποια από τα πιο γνώριμα στιγμιότυπα αυτού του μοναδικού ταξιδιού. Στην πορεία της αναζήτησης μας προστέθηκε ένα νέο μέλος του πληρώματος, ο συνθέτης και μουσικός Παύλος Κερασίδης. Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά που κρύβεται στην ανακάλυψη αυτού του ιδιαίτερου θησαυρού του Οδυσσέα.
Στρατής Πανούριος

Μετάφραση: Αργύρης Εφταλιώτης
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Στρατής Πανούριος
Μουσική: Παύλος Κερασίδης
Φωτογραφίες αφίσας και εντύπων: Αντώνης Σκλάβος
Αφήγηση Παρουσίαση: Νικόλας-Αρίων Πανούριος, Στρατής Πανούριος
Στην παράσταση ερμηνεύει επί σκηνής τη μουσική ο Παύλος Κερασίδης.

Γενική είσοδος: 7 ευρώ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b