MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Μεσοπόλεμος στην οικία Κατακουζηνού

Από τις 2 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου ο θίασος Κανιγκούντα παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Μεσοπόλεμος» στην οικία Κατακουζηνού. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Μαρία Μαγκανάρη.

Monopoli Team

Η παράσταση δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο χώρο από το διαμέρισμα του Συντάγματος, εκεί όπου βρισκόταν ένα από τα σημαντικότερα φιλολογικά σαλόνια της «Γενιάς του ’30», στο σπίτι όπου έζησαν ο νευρολόγος-ψυχίατρος ‘Αγγελος Κατακουζηνός και η συγγραφέας σύζυγός του Λητώ.

Η Μαρία Μαγκανάρη, ιδρυτικό μέλος του θιάσου και σκηνοθέτρια της παράστασης, σημειώνει «Η περίοδος του Μεσοπολέμου με απασχολούσε ιστορικά και λογοτεχνικά ήδη από την εποχή των σπουδών μου στο Φιλολογικό Τμήμα. Είναι μια περίοδος χωρίς ιδιαίτερη παραγωγή θεατρικού κειμένου, ενώ αντίθετα η λογοτεχνία αποτελεί μια πολύ πλούσια δεξαμενή. Όταν έτυχε να επισκεφτώ πέρσι μια έκθεση στην Οικία Κατακουζηνού, γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός έργου για την εποχή. Ήταν το σωστό μέρος».

Έχοντας επίσης τη δραματουργική σύνθεση του έργου σημειώνει «το κείμενο περνάει ουσιαστικά από δύο φάσεις. Η πρώτη φάση αναφέρεται στην ελληνική ιστορία, καθώς μέσω των κειμένων αυτών διατρέχεται η σύγχρονη ελληνική ιστορία από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, περισσότερο δε το κομμάτι του Μεσοπολέμου. Η δεύτερη φάση επικεντρώνεται στις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων και στο πώς αυτές εξελίσσονται μέσα από τον στρόβιλο της Ιστορίας».

Στη θεατρική παράσταση παρουσιάζονται κείμενα της κυρίαρχης ελληνικής λογοτεχνικής παράδοσης από έργα των: Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Θεοτοκά, Άγγελου Τερζάκη, Στρατή Μυριβήλη, Ανδρέα Εμπειρίκου, Κοσμά Πολίτη, Μέλπως Αξιώτη, κ.α. όπως και αποσπάσματα από αγνοημένα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας μέσα από τα κείμενα των: Α. Λευκού, Ν. Κατηφόρη, Ειρήνης Αθηναίας, Στ. Ξεφλούδα.

Συντελεστές
Δραματουργική σύνθεση – Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Φωτισμοί: Μαρία Γοζαδίνου
Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Ντούνας
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Ντούνας – “Κανιγκούντα”
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασιλική Σκευοφύλαξ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάρία Μαγκανάρη
Σκηνοθεσία: Μάρία Μαγκανάρη


Παίζουν: Σύρμω Κεκέ, Ευθύμης Θέου, Θανάσης Δόβρης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαίρη Λούση, Μαριάννα Τζανή.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b