MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ποδοσφαιρική εκδίκηση των P.i.g.s.!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στο ποδόσφαιρο ο φτωχός και καταχρεωμένος Νότος “σφάζει” χωρίς έλεος τις ομάδες του Βορρά! Προχθές η Barca συνέτριψε με κατεβασμένη ταχύτητα τη Leverkusen μες sτη Γερμανία και οι ίδιοι οι Γερμανοί χειροκροτούσαν τον “δήμιό” τους, Lionel Messi. Χθες την σκυτάλη πήρε η Milan, η οποία μέσα στο Μιλάνο συνέτριψε 4-0 την Arsenal.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων είναι ότι ανήκουν στα, επονομαζόμενα υποτιμητικά, P.i.g.s (Portugal, Italy, Ireland, Greece, Spain). Τα pigs, βέβαια, στο ποδόσφαιρο μόνο pigs δεν είναι. Μάλιστα, οι μεγάλες ομάδες Ισπανίας και Ιταλίας (Barca, Milan, Real κλπ) είναι οι ατμομηχανές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ως προς την παραγωγή θεάματος και ως προς τις κατακτήσεις τίτλων.

Ίσως όποιος χάνει στην πολιτική, την οικονομία ή τον πόλεμο, να κερδίζει στο ποδόσφαιρο. Είναι κι αυτό μια μορφή (αναίμακτης) εκτόνωσης των συγκρούσεων. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι ο Σουηδός Ibrahimovic ή ο Αργεντίνος Messi καθορίζουν το επίπεδο του παιχνιδιού τους σε σχέση με τα οικονομικά προβλήματα του ιταλικού ή του ισπανικού κράτους και τις ανάγκες ανόρθωσης του ηθικού των λαών των δύο χωρών. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι το μεσογειακό ποδόσφαιρο, με τα χαρακτηριστικά που έχει, αυτή την περίοδο μοιάζει να είναι κυρίαρχο σε σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζουν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία), οι οποίες ήταν κάποτε – και οι Άγγλοι ακόμα είναι- πανίσχυρες.

Στις τελευταίες διοργανώσεις του Champions League το ταλέντο του Messi και το επίπεδο ποδοσφαίρου που αποδίδει συνολικά η Barcelona δίνει τον τόνο στον θεσμό. Κι έρχονται τώρα οι άλλες δυο μεσογειακές υπερδυνάμεις (η Real των 9 τροπαίων και η Milan των 7) να δείξουν τα δόντια τους. Αν μη τι άλλο, δεν θα πλήξουμε!

Γιώργος Σμυρνής

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/X3oDYH2U-xY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/9JY4XiQ-WNg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
«Τουρισμός για όλους»: Έως 600 ευρώ η επιδότηση – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
ΑΠΘ: Άγνωστοι βανδάλισαν τη σημαία του Pride
Art & Culture
David Byrne: Ο πιο ευφυής, εκκεντρικός πρωτοπόρος της pop κουλτούρας
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Αφιέρωμα
Ημισκούμπρια: 10 επικοί στίχοι-ατάκες που άφησαν εποχή και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Release
Art & Culture
Όταν ο θρύλος της «Μήδειας» επιστρέφει στην Επίδαυρο από την ΕΛΣ
Art & Culture
Επιστροφή στην οδό ονείρων με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μέχρι να χωράμε όλ@
Επίκαιρα
Η Κατερίνα Μισιχρόνη είναι η νέα Πρωθιέρεια των τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας
Επίκαιρα
#StayAwake: Το μήνυμα της Στέγης για το φετινό Athens Pride
Αφιέρωμα
Οι Kneecap έχουν ακόμα πολλά να πουν – Στο Rockwave θα τα ακούσουμε όλα
Επίκαιρα
Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ στην καταγγελία του Athens Pride για τις αφίσες