MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

4ever στο studio Κινητήρας

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων παραστάσεων το θεατρικό έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου “4ever” επιστρέφει στο studio Κινητήρας για δέκα μόνο παραστάσεις (27 – 30 Δεκεμβρίου & 3 – 8 Ιανουαρίου). Η Αντιγόνη Γύρα υπογράφει την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, φέρνοντας επί σκηνής το καυστικό χρονικό του θανάτου μιας δεκαοχτάχρονης σχέσης.

Monopoli Team

Με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Αγορά και Έλενα Τυρέα – πραγματεύεται τις προσωπικές σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επεκτείνονται σε καθημερινές επιλογές στην Ελλάδα του σήμερα, οδηγώντας μας στο ψέμα και την απάτη.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι αρχιτεκτόνων με παιδιά, βρίσκεται για δουλειά σ’ ένα νησί των Κυκλάδων. Μέσα σε μια νύχτα ανατρέπεται όλη του η ζωή και η αλήθεια της σχέσης του βγαίνει στην επιφάνεια.
Το βραβευμένο, ορμητικό έργο για δύο (και για όλους) σχολιάζει με έντονο χιούμορ τις σχέσεις των ζευγαριών, έτσι όπως χτίζονται στη σύγχρονη δυτική κοινωνία.

Το 4ever σύμφωνα με τον συγγραφέα του «στάζει αίμα»: το αίμα ενός έρωτα που αυτοκτονεί, γελώντας μπροστά στα μάτια των θεατών.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 στο Θέατρο Ιλίσια-Βολονάκης, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές στο πλαίσιο ενός θεατρικού διαγωνισμού για νέους δημιουργούς. Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας, καλύτερου έργου, παράστασης και με ειδική μνεία για τους ηθοποιούς. Αφού ολοκλήρωσε έναν κύκλο παραστάσεων στο ίδιο θέατρο, ανέβηκε στο εξωτερικό, στην Αγγλία και τη Γερμανία, κι επαναλήφθηκε πέρσι στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα.

Σύντομα θα βγει και στους κινηματογράφους σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Αντιγόνη Γύρα, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αγορά
Παίζουν Δημήτρης Αγοράς, Έλενα Τυρέα
Σκηνικός Χώρος-Κοστούμια Τόνια Αβδελοπούλου
Μουσικές Διασκεύες Γιάννης Γιοκαρίνης
Φωτισμοί Andi Steve
Φωτογραφίες Ελένη Τάξερη
Παραγωγή Κινητήρας 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Γύρα


Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Έλενα Τυρέα.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b