MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Απαγορευμένο” φεστιβάλ βιβλίου

Απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά-εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας, αφιέρωμα στον Γιούρι Γκαγκάριν και εθελοντισμός είναι οι βασικές θεματικές ενότητες του φετινού Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ, που συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, θα τελεστούν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 150 εκδότες με περίπου 120 περίπτερα, παρουσιάζοντας περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Στο αφιέρωμα «Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974», φιλοξενούνται σπάνια βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που παραχωρήθηκαν από το Αρχείο Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.), το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη-Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης, και το Αρχείο Κεντρικής Επιτροπής Κ.Κ.Ε., την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (Ε.Μ.Ι.Α.Ν.) και τους εκδοτικούς οίκους ΕΙΡΗΝΗ, ΘΕΜΕΛΙΟ, ΚΕΔΡΟΣ και ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ.

Στο αφιέρωμα στον εθελοντισμό επ’ ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, περιλαμβάνεται και η ενότητα “Ιδέα Δωρεάς Οργάνων“, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Μάλιστα την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, οργανώνεται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία (10 π.μ. – 2 μ.μ.)

Το αφιέρωμα «Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011“, πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία των 50 χρόνων από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα, σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα – Πέμπτη: 18:00 – 22:30
Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 – 23:00
Κυριακή: 11:00 – 22:30

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/JFSLFBAJdBI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Φεστιβάλ