MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απειλητικά στο πλευρό των “Αγανακτισμένων” οι hackers Anonymous

Με προειδοποιητικά βίντεο απειλεί την ελληνική κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, την αστυνομία και τις τράπεζες η διεθνής ομάδα χάκερ Anonymous, η οποία -μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις- δε μπορεί να μείνει άλλο με τα “χέρια σταυρωμένα”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όπως την περίοδο της ελληνικής χούντας διάφορες ακροαριστερές ομάδες στην Ιταλία θεωρούσαν ότι το ελληνικό φαινόμενο θα μεταφερθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έτσι και σήμερα οι διαδικτυακοί τρομοκράτες Anonymous πιστεύουν ότι τα μέτρα λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού είναι ένα πείραμα, που δοκιμάζεται για να μεταφερθεί και στον υπόλοιπό κόσμο.

«Σας παρακολουθούμε να γκρεμίζετε και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας. Σας παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας για να ικανοποιήσετε τους φίλους σας, χρησιμοποιώντας παρακρατικές ομάδες σαν προβοκάτορες, σε ειρηνικές διαδηλώσεις.

Σας παρακολουθούμε να επιτίθεστε σε διαδηλωτές με δακρυγόνα, πέτρες και βία», αναφέρει το μήνυμα των “anonymous” προς την χώρα μας, συνεχίζοντας στο ίδιο σκληρό ύφος.

«Επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού, αλλά τώρα μετατρέψατε τη χώρα σας σε παιχνιδότοπο για κερδοσκόπους».

Οι Anonymous θεωρούν ότι υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία κυβερνήσεων, τραπεζών και κεφαλαίου, που δεν λύνει το ελληνικό πρόβλημα χρέους, για να βασανίζει τον ελληνικό λαό και να αυξάνει την κερδοφορία των οικονομικών ελίτ. Η ρητορική τους και τα επιχειρήματά τους δεν διαφέρει σε πολλά από αυτήν των “αγανακτισμένων” όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη. Η οικονομική κρίση, εξάλλου, έχει αναδείξει πιο έντονα φαινόμενα ακραίας ανισοκατανομής του πλούτου, τα οποία υπήρχαν καιρό.

Από την άλλη, η εύκολη ρητορική της συνωμοσιολογίας δεν είναι ιδιαιτέρως πειστική, ούτε προτείνει σοβαρές λύσεις στο πρόβλημα. Νομίζω ότι απλά έχει γίνει πολύ της μόδας το διαδίκτυο και έτσι οι διάφοροι hackers θέλουν να αυτοπροβάλλονται ως μεγάλοι κοινωνικοί ακτιβιστές και ψηφιακοί Ρομπέν των Δασών!

Οι Anonymous έχουν απειλήσει με “ψηφιακές επιθέσεις” και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το αν θα κάνουν χτυπήματα και το τι θα καταφέρουν με αυτά, μένει να το δούμε. Μπορεί απλά να είναι “κούφιες” απειλές όλα αυτά, για να τα βλέπουμε στο Youtube.

Γιώργος Σμυρνής

[iframe width=”425″ height=”349″ src=”http://www.youtube.com/embed/AgWqLFoxtH0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b