MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παιδαγωγικό φίμωτρο: Μια… “επαναστατική” μέθοδος στο ελληνικό σχολείο!

“Δεν χρειαζόμαστε την εκπαίδευση, ούτε τον έλεγχο των μυαλών μας” τραγουδούσαν οι μαθητές στο Wall των Pink Floyd. Αν όμως το Wall είχε φτιαχτεί στην Ελλάδα, τα παιδιά θα φώναζαν ακόμα: “δεν χρειαζόμαστε να μας φιμώνουν με κολλητική ταινία τα στόματα!”

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αυτό γιατί, μια νέα μέθοδο, εξαιρετικά αποτελεσματική, βρήκε μια δασκάλα σε σχολείο στην Λάρισα. Έκλεισε τα στόματα δύο μαθητών με αυτοκόλλητη ταινία, επειδή μιλούσαν κατά την ώρα του μαθήματος και δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις της. Ο διευθυντής μετέφερε το περιστατικό στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας και η δασκάλα απομακρύνθηκε άμεσα.

Απλά πράγματα. Μιλάει πολύ ένα παιδί. Του βάζεις μια κολλητική ταινία στο στόμα και ησυχάζεις. Αν και η κολλητική ταινία ξεκολλήσει, ας τους ράβουν τα στόματα! Ίσως θα πρέπει να το προχωρήσουμε παραπέρα το πράγμα! Όχι απλά να τα φιμώνουμε, να τα δένουμε κιόλας με χειροπέδες! Στην ανάγκη, να τους δώσουμε και κάνα ηρεμιστικό, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο…

Τι να πει και για μια τέτοια δασκάλα. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουν σε έναν τέτοιο άνθρωπο να διδάσκει παιδιά; Σε τέτοιες περιπτώσεις η επιστήμη- όχι της παιδαγωγικής… η άλλη!- σηκώνει ψηλά τα χέρια.

 
Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b