MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απόστολος Ρίζος: “Το τελευταίο μου album αποτέλεσε μία διαδρομή προς την αυτογνωσία”

Ο Απόστολος Ρίζος γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Ο θαυμασμός του προς τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα, τον οδήγησε από πολύ νωρίς στην μαγεία της μουσικής και του τραγουδιού. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας, ενώ σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον ανακάλυψε ο Νίκος Ζουδιάρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», οπού εμφανιζόταν δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά. Τρία χρόνια μετά του εμπιστεύτηκε τον καινούργιο κύκλο τραγουδιών του με γενικό τίτλο «Ένας Κύκνος Κλαίει», ενώ η συνεργασία τους συνεχίστηκε μέσα από το cd single “Φυσαλίδα”. Τον Ιούνιο του 2010 ο Απόστολος Ρίζος κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο: «Τι είδες που δεν είδα εγώ;». Ο Απόστολος Ρίζος μίλησε στο monopoli.gr με αφορμή την εμφάνισή του στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη στον Δημήτρη Κώτσο

Monopoli Team

Μετά από δισκογραφικό διάλειμμα σχεδόν 10 ετών κυκλοφόρησες πέρυσι το νέο σου album “Τι είδες που δεν είδα εγώ;” στο οποίο υπογράφεις τη μουσική, το στίχο και την ενορχήστρωση.  Μίλησε μας για την πορεία που οδήγησε σε αυτό το album.

Μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας και με αφορμή την επερχόμενη στρατιωτική μου θητεία,  αποφάσισα να  τελειώσω  τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο, στη μηχανολογία – αντικείμενο σπουδών που με γοήτευε από παιδί.Μέσα από  την προσωπικές μου διαδρομές – έχοντας διαρκώς τη μουσική σαν πρώτο και βασικό μέσο να αντιλαμβάνομαι και να εκφράζω ό,τι συμβαίνει γύρω μου και μέσα μου – προέκυψαν λόγια και μουσικές που με  συγκινούσαν βαθιά και ζητούσαν δρόμο και τρόπο έκφρασης.Χωρίς λοιπόν την κεκτημένη ταχύτητα της μουσικής μου αφετηρίας ετοίμαζα  το νέο άλμπουμ, με την ιδέα να είναι μια ιστορία. Είναι ένα θεματικό άλμπουμ για τις ανθρώπινες σχέσεις, δοσμένο μέσα από την ερωτική ιστορία της σχέσης δυο ανθρώπων, σε μια διαδρομή προς την αυτογνωσία.

 

Όντας νεότερος η μουσική ήταν για σένα ένα “ψώνιο” ή ήθελες πάντοτε να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;

Το να ακούω και να παίζω μουσική μαζί με άλλους μουσικούς, να δημιουργώ μπάντες και να παρουσιάζω ό,τι με συγκινεί σε ακροατήριο ήταν και είναι μια αναντικατάστατη αίσθηση άκρως γοητευτική.

Ξεκίνησες τη μουσική σου διαδρομή στο πλευρό σημαντικών ονομάτων όπως ο Γιώργος Ζήκας και ο Νίκος Ζουδιάρης. Αισθάνεσαι τυχερός;

Ήταν μια ευτυχής σύμπτωση και πολύτιμο δώρο τόσο η μουσική όσο και προσωπική μας συναναστροφή και με τους δυο σημαντικούς δημιουργούς που αναφέρεις.  Στο πλευρό του Γιώργου Ζήκα με άκουσε πρώτη φορά ο Νίκος και μου εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του. Τραγούδια εφόδια ζωής – η “προίκα” μου- που  με συνοδεύουν σε κάθε βήμα. Φίλος αγαπημένος, πάντοτε δίπλα μου , ο Νίκος  είναι ένας από τους ανθρώπους που με κάνουν να μην ξεχνάω ό,τι αγαπώ αληθινά.

Τι μουσική προτιμάς στον ελεύθερο σου χρόνο;

Τον τελευταίο καιρό ξανακούω τραγούδια που με σημάδεψαν στην εφηβεία μου και με επηρέασαν βαθιά, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία γι αυτά στο διαδίκτυο, όπως το Song for the Siren του Tim Buckley ή το First we take Manhattan του Leonard Cohen.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου για φέτος;

Ζωντανές εμφανίσεις σε όσες πόλεις της Ελλάδας δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να πάμε, ενώ  παράλληλα ετοιμάζω σιγά-σιγά τα καινούργια μου τραγούδια.

 

Δώσε μία συμβουλή στους αναγνώστες του monopoli.gr

Καλή συνέχεια και πάντα καλή αρχή!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b