MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Υπόγεια Ρεύματα: “καλό θα είναι οι καλλιτέχνες να προσαρμοστούν στην κρίση!”

“Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά” ήταν το τραγούδι με το οποίο γνωρίσαμε τα Υπόγεια Ρεύματα. Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε τρόπον τινά και μία προγραμματική δήλωση του συγκροτήματος αναφορικά με τη σχέση τους με τα ΜΜΕ, καθώς στα 15 και πλέον χρόνια που ακολούθησαν διατήρησαν ένα ιδιαίτερα διακριτικό δημόσιο προφίλ, αποφεύγοντας την υπερέκθεση με περιττές συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις.Συνέντευξη στον Δημήτρη Κώτσο

Monopoli Team

Επιχειρώντας να παρακάμψουμε αυτό το “σκόπελο” και εν αναμονή της μουσικής “επιστροφής” του σχήματος στη Θεσσαλονίκη και τη σκηνή του Μύλου ζητήσαμε από τα μέλη του σχήματος (Γρηγόρης Κλιούμης, Κώστας Παρίσης, Απόστολος Καλτσάς, Τάσος Πέππας ) να μας μιλήσουν για τα σχέδια τους, αλλά και να μας καταθέσουν την άποψη τους για μία σειρά από επίκαιρα ζητήματα.. 

Το τραγούδι που έδωσε το στίγμα του σχήματος ήταν το εισαγωγικό κομμάτι «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά» στον παρθενικό σας δίσκο «Ο μάγος κοιτάζει την πόλη». Φανταζόσασταν ποτέ ότι οι στίχοι αυτοί θα αποτελούσαν σημείο αναφοράς για εσάς ακόμα και μία δεκαπενταετία μετά;

Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που το τραγούδι που αποτέλεσε την “σημαία” του σχήματος όλα αυτά τα χρόνια, είναι στην ουσία ακόμη και τώρα μια δήλωση που μας εκφράζει απόλυτα!

Το γκρουπ έχει περάσει από έντονες ζυμώσεις και ανακατατάξεις ως προς τη σύνθεση του. Πόσο εύκολο ήταν να διατηρηθεί η «χημεία» και η μουσική ταυτότητα του γκρουπ;

Η μουσική ταυτότητα του σχήματος πάντα άλλαζε ανάλογα με τα μέλη που το αποτελούσαν. Κάθε μουσικός επηρεάζει δημιουργικά την ομάδα και αυτό είναι το ζητούμενο καλλιτεχνικά. Πάντα τα “Υπόγεια Ρεύματα” ήταν και θα είναι μία παρέα φίλων.

Τί εντυπώσεις σας άφησε η συνεργασία με το Θάνο Μικρούτσικο δισκογραφικά αλλά και συναυλιακά;

Η συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο ήταν άψογη και προσέθεσε ένα νέο φίλο στην παρέα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο-καλλιτέχνη που σέβεται την ομάδα και αφήνει το χώρο που χρειάζεται για να ανθίσουν τα τραγούδια. Για μας ηταν μία σπουδαία εμπειρία, γιατί ασχοληθήκαμε μ’ ένα αριστουργηματικό υλικό τόσο σε επίπεδο λόγου, όσο και μουσικής. Οι παραστασεις, για όσους τις είδαν, ήταν πραγματικά ιδιαίτερες και σίγουρα κάποια στιγμή θα επαναληφθούν.

Πώς κρίνετε την επίδραση της τεχνολογίας στη δημιουργία και διανομή της μουσικής;

Με την ψηφιακή τεχνολογία απλοποιείται δραματικά η διαδικασία “δημιουργία – κατάθεση – προώθηση”. Αυτό σίγουρα είναι ευχάριστο και επαναστατικό, γιατί έτσι φτάνουν στα αυτιά μας μουσικές που σε άλλη περίπτωση δε θα μπορούσαμε να ακούσουμε. Ο κίνδυνος βρίσκεται στο ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει μία υπερβολή μουσικών καταθέσεων που πολλές φορές είναι κάτω του μετρίου. Η λύση είναι και θα είναι πάντα η αισθητική του ακροατή!

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη συναυλιακή κατάσταση στη χώρα μας στην εποχή της κρίσης;

Για μας δεν εχει αλλάξει τίποτα. Συναυλίες γίνονται και θα γίνονται για καλλιτέχνες όπως εμείς που ήταν πάντα προσαρμοσμένοι οικονομικά στις τσέπες των νέων ανθρώπων που δεν έχουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Για τους άλλους καλλιτέχνες… καλό θα είναι έστω και τώρα να προσαρμοστούν.

Ποιο είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ετοιμάζουμε καινούργια τραγούδια και παράλληλα μια παράσταση για τον επόμενο χειμώνα.

Δώστε μία συμβουλή στους αναγνώστες του monopoli.gr..

Το μόνο που μένει σ’ αυτές τις παράξενες μέρες για να μείνουμε όρθιοι είναι η αισθητική μας… Ας την προστατέψουμε!

Τα Υπόγεια Ρεύματα εμφανίζονται την Τρίτη 29 Μαρτίου, στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιάσουν μια συναυλία με ηλεκτρικό ελληνόφωνο ροκ από την δισκογραφία τους και από διασκευές που θα μείνει αξέχαστο τόσο στο κοινό τους όσο και στους ίδιους τους συντελεστές. 

Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά με τον Θάνο Μικρούτσικο «Τους έχω βαρεθεί» που κυκλοφόρησε περσυ, παρουσιάζουν επίσης και διασκευασμένα τραγούδια με πολιτικό-κοινωνικό περιεχόμενο, από το ευρύ ρεπερτόριο του Θάνου Μικρούτσικου, πάνω στους στίχους μεγάλων ποιητών (Β. Μαγιακόφσκι, Ν. Χιχμέτ, Μπ. Μπρεχτ, Γ. Ρίτσος, Α. Αλκαίος, Μ. Ελευθερίου, Μ. Αναγνωστάκης, Φρ. Βιγιόν, Κ. Τριπολίτης, Ν. Καββαδίας, Β. Μπίρμαν κ.ά.).

Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνισή τους στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη!


Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b