MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Cover up

Ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Φαμπρίς Μαζλιά και η Μάυ Ζάρυ διερευνούν το ρόλο του ερμηνευτή στη σύγχρονη χορογραφία, στη νέα τους δημιουργία με τίτλο “Cover up”, που ανεβαίνει από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Monopoli Team

Ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Φαμπρίς Μαζλιά και η Μάυ Ζάρυ είναι κάτι περισσότερο από απλοί συνεργάτες. Με διαφορετικές καταβολές ο καθένας, αλλά και κοινές επιρροές κατά την παραμονή τους στην εξαιρετική ομάδα χορευτών του Ουίλλιαμ Φόρσαϋθ, μοιράζονται το πάθος τους για το χορό και δέχονται για δεύτερη φορά -μετά την πρώτη τους συν-δημιουργία Zero– την πρόκληση της δημιουργικής και σκηνικής συνεργασίας.

Διερωτώμενοι διαρκώς γύρω από τα όρια του σύγχρονου χορού και πώς αυτά μπορούν να διευρυνθούν, επικεντρώνονται στο νόημα και την ουσία της τέχνης τους. Ακολουθώντας το μίτο από προγενέστερες δουλειές τους επιχειρούν και πάλι να «μεταλλάξουν» την αντιληπτή εικόνα του σώματος και να θέσουν σε εγρήγορση τις προσλαμβάνουσες του θεατή.
Αυτή τη φορά, σε διάλογο με τα σκηνικά αντικείμενα, αντιλαμβάνονται το σώμα ως ένα πεδίο παιγνιώδους πειραματισμού, τη λευκή επιφάνεια πάνω στην οποία προβάλλονται οι πιο ετερόκλητες ιδέες ή εικόνες. Οι χορευτές δοκιμάζουν και δοκιμάζονται μέσα από συνθήκες που διαρκώς ανατρέπονται, προσπαθώντας να προσδιορίσουν την απουσία, την αμφίεση, το δισυπόστατο. Μέσα από αυτό το παιχνίδι, όπου σκοπίμως μπερδεύονται τα όρια ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι, ο θεατής δε διακρίνει πλέον χαρακτήρες επί σκηνής, αλλά σώματα που προσπαθούν να εναρμονιστούν με το χάος.

Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Γιάννης Μανταφούνης, Fabrice Mazliah, May Zarhy
Τεχνικός υπεύθυνος: Pierre Willems

 

Παράλληλες δράσεις:

 

Συζήτηση με τους συντελεστές

Πέμπτη 24 Μαρτίου (Μικρή Σκηνή)
 Συζήτηση μετά την παράσταση με τους χορογράφους-χορευτές Γιάννη Μανταφούνη, Fabrice Mazliah και May Zarhy
Συντονισμός: Νίνα Αλκαλάη, θεωρητικός του χορού.

 

Workshop

Από την οπτική εικόνα στη σωματική αίσθηση / από τη φυσική εικόνα στην οπτική αίσθηση
Με αφορμή την παράστασή τους , ο Γιάννης Μανταφούνης, ο Fabrice Mazliah και η May Zarhy παραδίδουν ένα σεμινάριο χορού για χορευτές, την Κυριακή 27 Μαρτίου, 11:00-15:00, Αίθουσα χορού (4ος όροφος)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: -
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μανταφούνης, Fabrice Mazliah, May Zarhy


Παίζουν: Γιάννης Μανταφούνης, Fabrice Mazliah, May Zarhy

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b