MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Η τριλογία του παραθερισμού

Μετά το πολύ επιτυχημένο “Ξύπνημα της άνοιξης”, ο Νίκος Μαστοράκης επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο και σκηνοθετεί με την προσωπική του, δυναμική σκηνοθετική οπτική την επίκαιρη κωμωδία του Γκολντόνι, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό.

Monopoli Team

Ο Βενετός κωμωδιογράφος, στα τρία έργα που αποτελούν την “Τριλογία του παραθερισμού(“Η μανία του παραθερισμού”, “Οι περιπέτειες του παραθερισμού” και “Το τέλος του παραθερισμού”) καυτηριάζει με χιούμορ και πικρή ειρωνεία το πάθος των συμπατριωτών του για προβολή και κοινωνική αναγνώριση.

Στο Λιβόρνο της Ιταλίας, στο σπίτι του Λεονάρντο και του γείτονά του, Φίλιππο, οι προετοιμασίες για τον καλοκαιρινό παραθερισμό είναι πυρετώδεις. Ερωτευμένος με την κόρη του Φίλιππο, Τζακίντα, ο Λεονάρντο ελπίζει ο παραθερισμός να του δώσει την ευκαιρία να βρει ανταπόκριση στον έρωτά του αλλά και… διέξοδο από τη δεινή οικονομική του κατάσταση, αφού πιστεύει ότι η Τζακίντα διαθέτει μια γενναία προίκα. Η Τζακίντα όμως στο σπίτι της εξοχής θα ερωτευτεί το νεαρό Γουλιέλμο. Αντιμέτωπη με το δικό της δίλημμα, η νεαρή κοπέλα θα συνειδητοποιήσει τις πραγματικές διαστάσεις μιας ζωής φαινομενικά ανέφελης αλλά κενής νοήματος.

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Διασκευή, Κοστούμια, Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μίλτος Σωτηριάδης

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα εφαρμοστεί εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, με την παράλληλη παρουσίαση παραστάσεών της στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων δίνονται από τα ταμεία και την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου με την έναρξη της προπώλησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάρλο Γκολντόνι
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης


Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Πιατάς, Μάγια Λυμπεροπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Νίκος Ψαρράς, Γεωργιάννα Νταλάρα, Γιωργής Τσουρής, Λένα Παπαληγούρα, Νίκος Χατζόπουλος, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b