MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Κωμωδία

Λυσιστράτη

Η μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ανεβαίνει από τις 13 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο ρόλο της Λυσιστράτης
O Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο ρόλο της Λυσιστράτης
Monopoli Team

Για 20 μόνο παραστάσεις, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πολυσυζητημένη καλοκαιρινή παράσταση με το μοναδικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο της Λυσιστράτης.

 

Η Λυσιστράτη διδάχτηκε το 411 π.Χ.  Η Αθήνα μέτραγε ήδη είκοσι χρόνια  πολέμου  -ο Πελοποννησιακός πόλεμος ξεκίνησε το 431 π.Χ.- και ο Αριστοφάνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος, δίνει με ευφυή τρόπο το δικό του ειρηνικό στίγμα. Με όπλα του το εύρημα της σεξουαλικής απεργίας, την ανελέητη σάτιρα και μια ευρηματική γλώσσα, καταδικάζει τον πόλεμο και προβάλλει την ανάγκη για πανελλήνια ενότητα.

 

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας σημειώνει: «… Στην παράσταση, οι γυναικείοι ρόλοι ερμηνεύονται από άνδρες ηθοποιούς. Όχι σαν παρωδία της θηλυκότητας, και ειρωνική μίμηση των γυναικείων μηχανισμών έτσι όπως οι άνδρες τους φαντάζονται, αλλά ως επίκληση του θηλυκού στοιχείου που έχει τη δύναμη να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Το γυναικείο φύλο, δεν είναι μόνο το «άλλο» φύλο, δεν είναι απλά ο αντίθετος πόλος του αρσενικού. Είναι η  ίδια η ενέργεια του έρωτα που δημιουργεί, χωρίς να καταργεί τις αντιθέσεις. Η «συνωμοσία» των γυναικών για να σταματήσει ο πόλεμος,  είναι μια επανάσταση της ίδιας της ζωής ενάντια στον παραλογισμό και το θάνατο».

 

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης

Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Χορογραφία: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

 

 

Προπώληση εισιτηρίων:

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0312

www.theatron254.gr

Τηλεφωνικά στο 212 2540312 με χρέωση πιστωτικής κάρτας

Public Συντάγματος, τηλ. 210 3246210

Public Πειραιά, τηλ. 210 4126460

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας


Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Θέμης Πάνου, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου, Χρήστος Μαλάκης, Σταύρος Μαυρίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Άννα Αθανασιάδη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μιχάλης Θεοφάνους, Φαίη Κοκκινοπούλου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, Σοφία Μιχαήλ, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Πασσάς, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Αλάιν Ριβέρο, Αγγελική Τρομπούκη, Μαρία Τσιμά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b