MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» παρουσιάζει αυτά τα Χριστούγεννα, στο Θέατρο Ροές, με αφορμή το κλασικό μυθιστόρημα του Λιουις Καρολ, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», την παράσταση «Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος – Μετά σταμάτα».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων ερχεται τα Χριστούγεννα στο Θεατρο Ροες ετσι όπως δεν την εχετε ξαναδει. Η ομάδα Ελλήνων χορευτών και ακροβατών «Κι όμΩς κινείται», παρουσιαζει την εντυπωσιακη παρασταση  «Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος – Μετά σταμάτα» με αφορμή το κλασικο μυθιστορημα του Λιουις Καρολ. Πρεμιερα ανημερα των Χριστουγεννων και για 3 μονο παραστασεις 25, 26 και 28 Δεκεμβιου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ομάδα επιχειρεί μια σκηνική παρουσίαση της περιπέτειας της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων.

«Τόσο λίγα απ’ αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν συμβαίνουν…»

Το 1865 κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση ένα βιβλίο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ. Περιέγραφε με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο.

Το έργο αναδύθηκε σε εποχή κομβική κι έχει αφήσει έως και σήμερα το αποτύπωμά του στη συλλογική μνήμη, ως μύθος, που φέρει πολύπλευρες σημασίες.

«Το σύμπαν και το ανθρώπινο μυαλό, το καθένα ξεχωριστά, δεν δημιουργούν το Παράλογο, αλλά μάλλον, το Παράλογο προκύπτει από την αντιφατική φύση του γεγονότος ότι και τα δύο υπάρχουν ταυτόχρονα». 

Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται στο χώρο του nonsense, του λογικού παράδοξου, ξετυλίγεται σε πολλαπλές στρώσεις και είναι γεμάτο συμβολισμούς και μεταφορές.

Πρόκειται για την αφήγηση ενός ονείρου, που συχνά θα πάρει διαστάσεις εφιαλτικές. Μια αλληλουχία παράλογων συμβάντων, παρουσιάζονται με ρυθμό ασθματικό και γλώσσα οριακά παραληρηματική.

«Δεν με νοιάζει πολύ πού… αρκεί να φτάσω κάπου»

Υ.Γ. Όλοι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα γίνουμε μέτοχοι ή μάρτυρες τουλάχιστον ενός «θαύματος» κάθε μήνα ή για την ακρίβεια κάθε τριάντα πέντε μέρες.

Αυτό ισχυρίστηκε και τεκμηρίωσε με λογικο-μαθηματικά επιχειρήματα ο Τζων Λίτλγουντ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, πριν από αρκετά χρόνια, προσπαθώντας να απομυθοποιήσει -μεταξύ άλλων- τα υποτιθέμενα υπερφυσικά φαινόμενα.

Στην επιχειρηματολογία του Λίτλγουντ, ως «θαύμα» ορίζεται ένα εξαιρετικό “γεγονός”, ξεχωριστής σημασίας γι’ αυτόν που το βιώνει ή το παρατηρεί, το οποίο μπορεί να συμβεί με συχνότητα μία στο ένα εκατομμύριο. «Θαύμα», δηλαδή, μπορεί να θεωρηθεί κάθε στατιστικά απίθανο γεγονός. Αν υποθέσουμε πως κάθε άνθρωπος παραμένει ξύπνιος τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε μέρα, τότε κάθε δευτερόλεπτο βιώνει ένα “γεγονός”, το οποίο μπορεί να είναι είτε σημαντικό είτε όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJazz στο Μουσείο: Το Sunny Side Trio στο Ίδρυμα Γουλανδρή12.09.2018

Ο Λίτλγουντ υποθέτει πως ο άνθρωπος είναι ξύπνιος για περίπου 8 ώρες κάθε μέρα.

Ως αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις υποθέσεις και ύστερα από απλούς υπολογισμούς, ένας άνθρωπος μέσα σε 35 μέρες θα έχει βιώσει περίπου ένα εκατομμύριο γεγονότα.

Σύμφωνα με αυτόν το ορισμό του θαύματος, κάθε άτομο αναμένεται να έχει παρατηρήσει τουλάχιστον ένα θαύμα με το πέρασμα 35 συνεχόμενων ημερών – και κατά συνέπεια, σύμφωνα με αυτή τη λογική, γεγονότα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως θαύματα εμφανίζονται εν τέλει αρκετά συχνά.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: κι όμΩς κινείται

Σκηνικά: κι όμΩς κινείτσι
Κοστούμια: Μουζάκη Φανή
Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία
Χορογραφία: κι όμΩς κινείται

Παίζουν: Αναστάσης Καραχανίδης, Αντιγόνη Λινάρδου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Λία Χαμηλοθώρη | Μουσική: Αντωνίου Κλέων (ηλεκτρική κιθάρα)

Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση Κανονικό 13€, Προπώληση Μειωμένο 10€, Ταμείο Κανονικό 15€, Ταμείο Μειωμένο 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: 25-28 Δεκεμβρίου 2025
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: 25, 26 και 28 Δεκεμβρίου 2025 | 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/roes-ksekina-apo-tin-arxi-kai-synexise-mexri-to-telos-meta-stamata/?lang=el.
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312.
Φωτογραφίες: Γεωργιάδου Χριστίνα
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη, του Φ. Ντοστογιέφσκι για 2η σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Έχεις Αργήσει: Το χοροθεατρικό έργο των Αντωνίας Οικονόμου και Παντελή Πιλάβιου στα Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Η ηλικία είναι ένα συναίσθημα: Η Λίλα Μπακλέση ερμηνεύει στο ΕΛΕΡ τον βραβευμένο μονόλογο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αρνί: Το υπαρξιακό θρίλερ του Θοδωρή Τσαπακίδη στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Genica: Η παράσταση των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Κουαρτέτοιοι φέρνουν ξανά τη «Σολ Δίαιτα» στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Παρείσακτος» του Κωνσταντίνου Αβράμη επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλουβί με τις τρελές: Το θρυλικό μιούζικαλ ανεβαίνει από τον Γιώργο Βάλαρη στο Θέατρο Βέμπο
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος, του Άγγελου Ανδρεόπουλου για 5η σεζόν στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Όταν σταμάτησα να καταλαβαίνω τον κόσμο: Η νέα, ανατρεπτική παράσταση του Γιώργου Βαλαή έρχεται στο Bios
Θέατρα
Σκρουτζ: Ένα χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Metropolitan The Urban Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος: Το δυστοπικό σύμπαν του Χάξλεϊ ζωντανεύει στο Δίπυλον από την Αικατερίνη Παπαγεωργίου