MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο «Κουρέας της Σεβίλλης», σε σύγχρονη σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία δίνοντας νέα πνοή στον διαχρονικό ήρωα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης», μια παράσταση πολυθέαμα για παιδιά, σε σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη και χορογραφία-κινησιολογία της Σοφίας Σπυράτου, ανεβαίνει από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 στο Θέατρο Πορεία. Μια ευφάνταστη προσαρμογή για παιδιά, που βασίζεται στην πασίγνωστη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε διασκευή του κλασικού έργου του Μπωμαρσαί.

Μία παράσταση-εμπειρία που συνδυάζει την κλασική κωμωδία με τα πιο μαγευτικά αποσπάσματα από πασίγνωστες μελωδίες της όπερας δοσμένες με προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο.

Η ταλαντούχα (συγγραφέας-ηθοποιός-σκηνοθέτις) Χλόη Μάντζαρη, μετά την επιτυχημένη «Ροσσινιάδα» για παιδιά, συνεχίζει τη γόνιμη συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Λυκόφως και το ποιοτικό θέατρο Πορεία υπογράφοντας μια νέα διασκευή για παιδιά με έντονα διαδραστικά στοιχεία, σχεδιάζοντας μια παράσταση γεμάτη ζωντάνια.

Η σημαντική συνεργασία με την πολύπειρη Σοφία Σπυράτου εμπλουτίζει την παράσταση με μια ευφάνταστη χορογραφία και κινησιολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πορεία: Προσφορά προπώλησης – Όλες οι παραστάσεις με €1212.09.2018

Ζωντανά επί σκηνής απολαμβάνουμε αγαπημένες μελωδίες από τους χαρισματικούς μουσικούς- ηθοποιούς-ερμηνευτές, με εκπαίδευση στο λυρικό τραγούδι, οι οποίοι ενσαρκώνουν μοναδικά τους ρόλους, τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο, κιθάρα και ukulele με εντυπωσιακή δεξιότητα.

Μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία commedia dell’ arte, αυτοσχεδιασμούς, υπέροχα κοστούμια, χορευτικά και θεαματικά ακροβατικά! Τα εμβόλιμα «στοιχεία όπερας» στη θεατρική διασκευή, έξυπνα δοσμένα, διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές- ακόμα και όσους δεν έχουν παρακολουθήσει ποτέ όπερα!

Μια παιδική παράσταση που μιλά στην καρδιά

Τα παιδιά θα λατρέψουν τους πολύχρωμους χαρακτήρες-και κυρίως τον πολυμήχανο κουρέα Φίγκαρο.

Ο Φίγκαρο μπλέκει σε απίθανες κωμικές περιπέτειες όταν προσπαθεί να βοηθήσει τον κώμη Αλμαβίβα να κερδίσει την καρδιά της όμορφης Ροζίνας. Ο δρόμος όμως δεν είναι εύκολος, αφού ο αυστηρός κηδεμόνας της, Μπάρτολο έχει άλλα σχέδια. Η ιστορία κυλάει γρήγορα, με χιούμορ, μεταμφιέσεις, παρεξηγήσεις και έξυπνα «κόλπα». Και στο τέλος; Η αγάπη-όπως πάντα-βρίσκει τον τρόπο να νικήσει!

Η παράσταση μεταφέρει σημαντικά μηνύματα: Να είσαι ο εαυτός σου, Να σέβεσαι τη διαφορετικότητα, Να πιστεύεις στη φιλία, την καλοσύνη και τη συνεργασία Και έτσι ο κόσμος θα γίνει πραγματικά καλύτερος.

Μια παράσταση που καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και τα προσκαλεί να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της όπερας και του θεάτρου με τρόπο ευχάριστο, κατανοητό και αξέχαστο.

Η παράσταση είναι ιδανική για ηλικίες από 5 εώς 105 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Επιπλέον παραστάσεις για τις γιορτές

Ο αγαπημένος «Κουρέας της Σεβίλλης», μετά τα  συνεχόμενα sold out κάθε Κυριακή, προσθέτει επιπλέον παραστάσεις, ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το συναρπαστικό πολυθέαμα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον παραστάσεις: Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 11.30 & 14.00, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 14.00, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 14.00, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 14.00, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 14.00.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη

Κοστούμια: Χλόη Μάντζαρη και Δήμητρα Καίσαρη
Μουσική: Ροσσίνι (αποσπάσματα-διασκευές) και χορευτικές αναγεννησιακές μελωδίες
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Παίζουν: Δημήτρης Kουρούμπαλης/Γιώργος Νούσης: Φίγκαρο, Γιάννη Σμέρος: Μπάρτολο, Μαρία Κατριβέση: Ροζίνα, Ηλίας Μανιατόπουλος: Κόμης Αλμαβίβα, Μαρίνος Γαλατσινός: Μπαζίλιο (και κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλάουτο), Φοίβος Ζήτης: Συμβολαιογράφος (και κιθάρα, ukulele)

Διάρκεια: 75’
Τιμές Εισιτηρίων: Early bird: 8€ , Γενική είσοδος: 14 € & 12€, Ομαδικά: 10 €
Διάρκεια Παραστάσεων: 26 Οκτωβρίου- 29 Μαρτίου 2026
Πληροφορίες: ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210-8658902, 210-8674657, 210-8665144 (Δευτ-Παρ 9.30-16.30) ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κυριακή στις 11.30πμ
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/o-koureas-tis-sevillis-theatro-poreia/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Πορεία Τρικόρφων 3, Αθήνα & Τηλ. 2108210991
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αίας, η τρέλα: Η παράσταση-σταθμός του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στο Θέατρο Άττις
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη, του Φ. Ντοστογιέφσκι για 2η σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Έχεις Αργήσει: Το χοροθεατρικό έργο των Αντωνίας Οικονόμου και Παντελή Πιλάβιου στα Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Η ηλικία είναι ένα συναίσθημα: Η Λίλα Μπακλέση ερμηνεύει στο ΕΛΕΡ τον βραβευμένο μονόλογο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αρνί: Το υπαρξιακό θρίλερ του Θοδωρή Τσαπακίδη στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Genica: Η παράσταση των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Κουαρτέτοιοι φέρνουν ξανά τη «Σολ Δίαιτα» στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Παρείσακτος» του Κωνσταντίνου Αβράμη επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλουβί με τις τρελές: Το θρυλικό μιούζικαλ ανεβαίνει από τον Γιώργο Βάλαρη στο Θέατρο Βέμπο
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος, του Άγγελου Ανδρεόπουλου για 5η σεζόν στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Όταν σταμάτησα να καταλαβαίνω τον κόσμο: Η νέα, ανατρεπτική παράσταση του Γιώργου Βαλαή έρχεται στο Bios
Θέατρα
Σκρουτζ: Ένα χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Metropolitan The Urban Theater