MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μετρό: Προς επέκταση το ωράριο λειτουργίας του, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του Athens Transport, αναμένεται σύντομα επίσημη ανακοίνωση για μία περαιτέρω επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό της Αθήνας, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Credits: Andrea / Unsplash
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σύμφωνα με το Athens Transport, το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό αναμένεται να επεκταθεί έως τις 2:00 τα ξημερώματα (σημερινή ώρα αναχώρησης τελευταίων συρμών από το σταθμό του Συντάγματος είναι η 1:30 π.μ.). Αυτό σημαίνει πως θα προστεθούν δύο επιπλέον δρομολόγια, αφού η συχνότητα διέλευσης των συρμών μετά τα μεσάνυχτα είναι ανά 15 λεπτά.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος σχετικά με την περαιτέρω επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό, με φορείς και επιβάτες να έχουν αιτηθεί μέχρι και 24ωρη λειτουργία του μέσου τα Σαββατοκύριακα. Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να τεθεί σε εφαρμογή, αφού σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ. υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες, μετά τη διακοπή των δρομολογίων, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται και έργα συντήρησης στο δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈτσι είναι ο σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης – Οι πρώτες φωτογραφίες με τις αρχαιότητες12.09.2018

Να σημειωθεί, επιπλέον, πως η παράταση του ωραρίου λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ ισχύει και στο Τραμ. Στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) η παράταση του ωραρίου ίσχυε μόνο κατά τη διετία 2008-2010, αλλά έκτοτε, το μέτρο δεν επανήλθε, με την ΣΤΑ.ΣΥ. να αποδίδει την κατάργησή του στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στην αυξημένη παραβατικότητα στη γραμμή κατά τις βραδινές ώρες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Κάννες, Καρυστιανού, Eurovision – και κάπου χάσαμε το plot
Επίκαιρα
Δεν ήθελαν να πέσουν – προσπάθησαν να πετάξουν
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Επίκαιρα
ΕΣΡ: Παρέμβαση για την κάλυψη της υπόθεσης στην Ηλιούπολη και του ατυχήματος στο Survivor
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Επίκαιρα
«Χάνει» 1,7 εκατομμύρια κατοίκους η Ελλάδα μέχρι το 2060
Επίκαιρα
Αυτοκτονίες εφήβων: Αυξήθηκαν κατά 31,6% μέσα σε τέσσερα χρόνια
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Αγορές
«Λουκέτο» στο ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου
Επίκαιρα
Chios Pass & Kythira Pass 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις
Επίκαιρα
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη με 130 ερμηνείες ελληνικών συμφωνικών έργων
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;