MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Σταχτοπούτα του Ροσίνι επιστρέφει στο «Ολύμπια»

Η επιτυχημένη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου, αναβιώνει στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» για τέσσερις παραστάσειςμε μια εξαιρετική διανομή ερμηνευτών.

Monopoli Team

Έπειτα από μια δεκαετία, η επιτυχημένη παράσταση της «Σταχτοπούτας» του Τζοακίνο Ροσίνι, στη σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου, επανέρχεται στο θέατρο «Ολύμπια», όχι πλέον στο πλαίσιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της οποίας υπήρξε παραγωγή, αλλά ενταγμένη στο πρόγραμμα του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας».


ΟΡοσίνι συνθέτει μια απολαυστική κωμική όπερα σε δύο πράξεις, γεμάτη χιούμορ, που χαρακτηρίζεται από ρέουσα, ιδιαίτερα μελωδική μουσική, σκηνές με έντονη θεατρικότητα και ποιητικό κείμενο με διαρκείς ανατροπές.Η πλοκή βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περώ, ωστόσο το λιμπρέτο τουΓιάκοποΦερέτιπροσαρμόζει την ιστορία στην εποχή που γράφτηκε η όπερα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο TeatroValle της Ρώμης το 1817, όταν ο συνθέτης ήταν μόλις 25 ετών.


Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η Αντζελίνα, θετή κόρη του Ντον Μανίφικο, την οποία η οικογένειά της φωνάζει Σταχτοπούτα. Παραμελημένη και κατατρεγμένη από τον πατριό της και τις άσχημες κόρες του, η Αντζελίνα ερωτεύεται τον πρίγκιπα Ντον Ραμίρο, ο οποίος εκτιμά την καλοσύνη της και, μετά από περιπέτειες, τηνπαντρεύεται.

Η Σταχτοπούτα την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης

Στην παραγωγή που παρουσιάζεται στο «Ολύμπια», η εγκατεστημένη στο Λονδίνο σκηνοθέτρια Ροδούλα Γαϊτάνου μεταφέρει τη δράση στον μικρόκοσμο ενός offBroadway θεάτρου στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’30, την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Έτσι, διαχρονικά θέματα που αφορούν αντιθέσεις ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, αλλά και την «εκδίκηση του καλού», παρουσιάζονται σε τόπο και χρόνο που διαθέτουν στοιχεία ανάλογα προς αυτά της υπόθεσης, είναι όμως πιο κοντά στις αναφορές του σύγχρονου θεατή.

Στη «Σταχτοπούτα», που θα παρουσιαστεί για τέσσερις παραστάσεις στο θέατρο «Ολύμπια» (12, 16, 18 Απριλίου στις 20.00 και 14 Απριλίου στις 18.30), τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν η ημέτζο σοπράνο Svetlina Stoyanova (Angelina), ο τενόρος Matteo Macchioni (Don Ramiro), οι βαρύτονοι Jan Antem (Dandini) και Giulio Mastrototaro (Don Magnifico), ο μπάσος Davide Giangregorio (Alidoro), η υψίφωνος Άννυ Φασσέα (Clorinda) και η μέτζο σοπράνο Μάρθα Σωτηρίου (Tisbe). Τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Nikolas Nägele.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ροδούλα Γαϊτάνου

Σκηνικά: Simon Corder
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Μουσική Διεύθυνση: Nikolas Nägele
Μουσική: Gioachino Rossini
Χορογραφία: Δήμητρα Καστέλλου

Παίζουν: Svetlina Stoyanova, Matteo Macchioni, Jan Antem, Giulio Mastrototaro, Davide Giangregorio, Άννυ Φασσέα, Μάρθα Σωτηρίου. Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Τιμές Εισιτηρίων: 12€, 15€, 25€, 35€, 50€, 60€
Παραστάσεις: 12, 16, 18 Απριλίου στις 20.00 και 14 Απριλίου στις 18.30
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketplus.gr/event-venue/olympia/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο.Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b